Een aantal Hovenaars wezen er reeds op dat het gemeentebestuur ook een verantwoordelijkheid heeft om het openbaar domein proper te houden. We moeten zeker ook de veiligheid koppelen aan de properheid. Denk maar eens aan de vele verkeersborden die in onze gemeente langs de wegen staan en die soms niet meer zichtbaar zijn omdat ze overwoekerd zijn door struiken en bomen. Zo komen alle weggebruikers in gevaar, zeker de zwaksten en de mensen die vreemd zijn aan onze gemeente.

Enkele verkeersborden in Hove kunnen ook eens een grondige opkuisbeurt met water en zeep verdragen, zeker verkeersborden die in de omgeving staan van bomen en struiken. Na een korte poetsbeurt zijn ze terug 100% zichtbaar en operationeel voor gebruik.

Een aantal verkeersborden die gericht zijn op het zuiden, zuid-westen en westen kampen na verloop van enkele jaren met het fenomeen van verbleeking. Bij zonneschijn krijgen ze het grootste deel van de dag de volle laag. Dit laat zich gevoelen op de borden. De kleuren van het verkeersbord vervagen en uiteindelijk worden ze volledig wit. De automobilist kan niet meer lezen waarvoor het bord uiteindelijk staat, zeker tijdens de avond en de nacht. Dit kan vaak aanleiding geven tot gevaarlijke verkeerssituaties. In Hove vonden we zo’n verkeersbord, gericht op het westen, o.a. in De Ster, vlak achter de woning van onze burgemeester. Het betreffende bord staat er al jaren verbleekt bij en werd vroeger reeds voor een andere functie/mededeling gebruikt. Over heel de gemeente Hove staan er enkele tientallen verkeersborden die aan verkleuring onderhevig zijn. Dringend tijd om ingrepen uit te voeren door het gemeentepersoneel. Verkeersborden zijn geen goedkope aangelegenheid – enkele honderden euro per bord – maar de verkeersveiligheid van al de burgers mag niet lijden onder bezuinigingen of amateuristische ingrepen.