De volgende gemeenteraad van Hove gaat door op maandag 22 september 2014, aanvang 20.00u., in de raadszaal van het gemeentehuis, Geelhandlaan 1 Hove. De vergadering is openbaar en gratis bij te wonen.

Toeschouwers moeten zich wel stil houden tijdens de raadszitting. Normaal gezien ligt er een samenvatting van de punten voor de toeschouwers.

Voor de zitting mogen toeschouwers vragen stellen over punten die de gemeente aanbelangen. Na de gemeenteraad mogen burgers vragen stellen die werden besproken tijdens de agenda.

Gemeentehuis hove 

Openbare zitting :

01.    Gemeenteraadscommissie intergemeentelijke samenwerking : bijeenkomst commissie

De gemeenteraden van 31 maart 2014 en 28 april 2014 beslisten tot het oprichten en de samenstelling van een commissie intergemeentelijke samenwerking volgens de richtlijnen van het gemeentedecreet. De gemeenteraad bespreekt en beslist over het tijdstip van de bijeenkomst van de commissie en de agenda.

02.    Streekpact RESOC Antwerpen : goedkeuring

Het streekpact van RESOC Antwerpen is een pact tussen de lokale besturen van het arrondissement Antwerpen, de provincie Antwerpen en de sociale partners en vormt de basis voor de ontwikkeling van een sterke samenwerking. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan dit pact.

03.    Belasting voor de vergunning op taxi’s en voor de exploitatie van diensten voor het verhuur van voertuigen met bestuurder 2014 – aanpassing

De aanpassing bestaat er in dat de indexatieverplichting, zoals voorgeschreven in art. 36§6 van het decreet van 20 april 2001, wordt toegepast op de bedragen in het belastingreglement.

04.    Overeenkomst betreffende de Snelste Adequate Hulp (SAH)

– gezien de goedkeuring van de overeenkomst betreffende de Snelste Adequate Hulp (SAH) op de prezoneraad (brandweerzone Rand) van 27 juni 2014;

– gezien deze overeenkomst pas rechtspersoonlijkheid heeft vanaf 1 januari 2015, dient deze door elke gemeenteraad afzonderlijk goedgekeurd te worden;

– daardoor vragen wij de goedkeuring van deze overeenkomst van de gemeenteraad per 22 september 2014;

05.    Straatnaamgeving nieuwe straat in de verkaveling ‘Jan Frans Gellyncklaan fase 1’

Voorstel tot voorlopige aanvaarding van de nieuwe straatnaam door de gemeenteraad.

06.    Ter goedkeuring : Jaarrekening AGB 2012-2013

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de jaarrekening 2012-2013 van het AGB Sport en Ontspanning goed te keuren.