Vlak op de grens van onze gemeente – hun inkom en brievenbus ligt in Hove – met Edegem ligt het fitnesscentrum Fitopia. Wat 20 jaar geleden in een klein rijtjeshuis in de Florent Geversstraat in Edegem van start ging, is vandaag uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande fitnesscentra van heel Europa.

De vroegere magazijnen in de kleine KMO-zone aan de Mechelsesteenweg zijn omgetoverd tot ruime oefenzalen met de modernste apparatuur op gebied van fitness en conditiegymnastiek. Het geheel werd op zondag 14 september met een korte plechtigheid en een optreden officieel geopend door Chris Pierard, voorzitter van de Belgische Fitnessorganisatie.

Gezond leven

Het is onze missie om mensen te begeleiden naar een gezond, vitaal en evenwichtig leven. Fitopia investeerde meer dan 1 miljoen euro in nieuwe faciliteiten, software, begeleiding en interieur. Het is een investering voor de volgende 20 jaar. De gekwalificeerde lesgevers bieden elke week meer dan 70 gevarieerde groepslessen aan, gaande van yoga tot een stevige bodypump les op het niveau van iedere klant” aldus Stefan Beeldens, Hovenaar en marketing verantwoordelijke bij Fitopia.

80 jobs

De coaches van Fitopia zijn specialisten die je helpen afslanken, sterker en fitter worden. Iedere klant krijgt een persoonlijke aanpak. In totaal zijn er 80 personen beroepsmatig aan Fitopia verbonden in verschillende arbeidsstelsels. Na de inspanningen kan men bij Fitopia ook ontspannen in het sauna & thermencomplex of in het restaurant.

Hoeveel kost dit zaakje ?

“Een basispakket van 5 bezoeken per maand, waarna men kiest voor een externe persoonlijke coach varieert tussen de 49 en 100 euro, afhankelijk van wat je allemaal erbij neemt. We hebben zes coaches en een fitnesscoach ter beschikking, een kinesist en afslankingsspecialisten. Tijdens de eerste twee maanden heeft de klant drie afspraken waar we zijn/haar verleden onderzoeken met het doel een programma op maat aan te bieden. Lukt het ? Hoe moeten we opvolgen en eventueel bijsturen. Fitopia heeft 3.000 leden. We hebben ook een nieuwe skatehall en een restaurant. Terwijl je fitnest kan je hier op de sociale media. Via onze webstek kan je een gratis weekpas activeren en een week komen proeven” aldus Stefan Beeldens.

 

Technische fiche

FITOPIA

Mechelsesteenweg,  154

2650        Edegem

03 / 454.55.66.

info@fitopia.be

www.fitopia.be