• Dinsdag 11 november :

Dansen

D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove

Volkskunstgroep Tijl en Nele , van 19.30u. tot 21.30u.

Verdere info : tel. 0476 / 22 72 63.

volksdans 6

 

Herdenking Wapenstilstand 1914-1918 : voorstelling Tine Ruysschaert

Organisatie : Cultuurdienst Hove, zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a Hove. Aanvang 11.30u. Gratis inkom.

Om 9.30u. is er een plechtige eucharistieviering in de Sint-Laurentiuskerk.

’t Gaat niet over over bommen, niet over kogels
niet over kolonels en soldaten
niet over winnaars en verliezers
slagvelden en treurmarsen
’t Gaat over mensen
eenvoudige zielen
en al die stille tranen
en dat wat ge niet verstaat
als ’t oorlog is.

Een voorstelling van Tine Ruysschaert en Bart Cafmeyer. Arnold Sercu verzorgt de zang en piano. Verdere info tel. 03 / 460 33 12.

 

 

meer dan 10.600 graven ...

Tweedehandsspeelgoedbeurs Gezinsbond Hove

Koop speelgoed aan leuke prijzen ! De speelgoedbeurs gaat weer door op dinsdag 11 november, van 13.00 tot 16.00 uur in de Albrecht Rodenbachschool (kleuterschool, Onderwijsstraat 19 Hove). Met deze tweedehandsverkoop wil de Gezinsbond papa’s, mama’s, oma’s en opa’s helpen om tegen een zacht prijsje een extraatje te kopen voor de feestdagen. Meer dan 3.500 stuks speelgoed wachten op jou. De Gezinsbond organiseert de verkoop. Met 5 procent korting via de spaarkaart. Nog geen verkoopslijst ? Mail naar : speelgoedbeurs.gezinsbond@gmail.com . Info bij Petra Verhoeven-De Smet, Parklaan 4 Hove, tel. 03 / 234 93 43.

 

Woensdag 12 november :

 

Infoavond rond gehoorschade (voor jongeren)

In het kader van het charter ‘Gezonde gemeente’ heeft er op een infoavond rond gehoorschade bij jongeren plaats. Er wordt informatie gegeven over gehoorschade en gehoorbescherming en je krijgt de kans om een hoortest te laten afnemen. De infoavond vindt plaats op woensdag 12 november, van 20.00 tot 22.00 uur in het JOC/Tjok, Paul van Ostaijenlaan 6 Hove. Inkom gratis.

 

Wafelenbak

Op woensdag 12 november bakken ze in het dienstencentrum Ten Hove, René Verbeecklaan 3, wafels. Voor 2 EUR kan je kiezen tussen een wafel met suiker of met slagroom. Je wordt verwacht vanaf 14.00 uur. Inschrijven ten laatste op vrijdag 7 november via tel. 03 / 454 08 37. Inkom gratis.

Meer info tel. 03 / 454 08 37.

 

Donderdag 13 november :

‘Later begint vandaag: hoe realiseer ik mijn recht op waardig sterven ?’

Het maatschappelijk debat rond palliatieve zorg en euthanasie woedt volop, maar patiënten en hun omgeving blijven nog al te vaak in de kou staan. Veel mensen zitten nog altijd met een pak vragen. Hoe kan je je best voorbereiden op deze laatste periode van het leven van jezelf of van een dierbaar iemand ? Wat zijn de mogelijkheden om menswaardig te sterven ? Hoe kan je zelf beslissen over de wijze waarop de gezondheidszorg in die laatste periode verloopt ? Hoe stel je een wilsverklaring op ? Ben je dan zeker dat je wil zal worden gevolgd door de artsen ? Hebben wij voor moeder wel alles gedaan wat kan ? Hoe kan je vermijden dat men je moeder blijft doorbehandelen, ook al zou ze dat niet gewild hebben ? Hoe kan je ervoor zorgen dat je in die laatste periode van je leven tot je recht komt ?

Meer weten is allereerst belangrijk. Nadenken voor je eraan toe bent en bespreken wat je wel of niet zou willen, is een basisvoorwaarde om tot je recht te komen. Hierover gaat deze uiteenzetting door Professor Dr. Manu Keirse. Een onderwerp dat elke burger aanbelangt, zeker wie mensen wil helpen en een goede herinnering wil nalaten. Op donderdag 13 november, om 20.00 uur in Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove.

Gratis toegang. Info en verplicht inschrijven vóór 7 november via het dienstencentrum, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be, tel. 03 / 454 08 37 of Gezinsbond Hove, e-mail : paul.hoppenbrouwers@telenet.be, tel. 03 / 455 63 80. Een organisatie van de Gezinsbond Hove, in samenwerking met Dienstencentrum Ten Hove en de Ouderenadviesraad.

Meer info tel. 03 / 454 08 37.

 

Vrijdag 14 november :

Bloemschikken in D.C. Ten Hove

Samen bloemschikken. Niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum – René Verbeecklaan 3 Hove – op vrijdag 14 november, om 14.00 uur. Inschrijven verplicht ten laatste op 10 november in Dienstencentrum Ten Hove, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be . Het materiaal wordt in het dienstencentrum ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen :  een scherp mesje en een snoeischaar. Kostprijs : 10 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf afgerekend worden.

Meer info : tel. 03 / 454 08 37.

Bloembakken voor De Markgraaf

zaterdag 15 november :

Hov’ in Harmony

Op 15 november organiseert het Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys onder auspiciën van de gemeentelijke Cultuurraad om 20.00 uur een muzikale happening in de Sint-Laurentiuskerk. De deuren worden geopend om 19.30 uur en er zijn geen genummerde plaatsen. Ook dit jaar zorgen de muzikanten onder leiding van dirigent Peter Préal voor een schitterend programma met een brede waaier aan verschillende muziekstijlen. Bijzonder te vernoemen is dit jaar de samenwerking met Ben Vanderweyden die als solist verschillende stukken zal meespelen.

Ben Vanderweyden is de muzikant die Toots Thielemans vervangt en de geplande concertreeksen verder afwerkt voor Toots Thielemans. Naast de geweldige muzikale inbreng zal de Sint Laurentiuskerk weer prachtig verlicht worden ter ondersteuning van de sfeer en het accentueren van het kerkgebouw. De opbrengst wordt zoals elk jaar opnieuw besteed aan een goed doel en wordt de avond zelf kenbaar gemaakt. Na het optreden wordt vóór de Sint-Laurentiuskerk een gezellige drink georganiseerd met dranken, soep, oesters aan democratische prijzen en waar Hovese middenstanders een bijzondere inspanning voor doen om deze activiteit mee te ondersteunen. Uit ervaring van voorgaande jaren kan gesteld worden dat het optreden snel uitverkocht is, daarom is het raadzaam tijdig kaarten te bestellen via www.harmoniehove.be  of kaarten aan te kopen bij dagbladhandel Punt Komma (Kapelstraat) of aan de kassa op de avond van het concert.

Kaarten zijn te verkrijgen aan 10 EUR voor volwassenen. Omdat het harmonieorkest extra aandacht schenkt aan jongeren tot 18 jaar en studenten (studentenkaart) is een bijzonder tarief voorzien aan 5 EUR om ook hen kennis te kunnen laten maken met muziek die mee door veel jonge muzikanten wordt gebracht.

Hov' in Harmonie

 Zondag 16 november :

 

Daguitstap naar Brussel + Museum brieven en manuscripten

Op zondag 16 november ontdekt het Davidsfonds de stad Brussel op een leuke manier. ’s Ochtends beginnen ze met een bezoek aan het Museum voor brieven en manuscripten in de Sint-Hubertusgalerijen aan het Centraal Station. Tijdens een interactieve rondleiding van de permanente collectie en de tijdelijke tentoonstelling kom je alles te weten over dit gezellige privémuseum, dat een schat aan historische brieven en manuscripten bevat van onder meer Van Gogh, Einstein, Monet, Zola, Hergé, … Na de lunch neemt een ervaren gids ze mee op ontdekkingstocht langs de Grote Markt, de Sint-Gorikshallen, Manneke Pis, de Sint-Goedelekathedraal en de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. De dag wordt afgesloten met een verkwikkend drankje bij Theater Toone, een Brussels instituut en verborgen pareltje in het hart van de stad.

Vertrek rond 9.00 uur met de trein in Hove, terug rond 19.00 uur. Maximaal 20 deelnemers. Je deelname vóór 7 november bevestigen bij Lieve Duffeler, tel. 0477 / 41 79 29 of e-mail : lieve.duffeler@skynet.be . Leden betalen 45 EUR, niet-leden 50 EUR (trein, museumticket, gidsen voor- en namiddag en lunch inbegrepen, dranken niet inbegrepen). Deze prijs kan nog lichtjes wijzigen na definitieve reservatie van het restaurant. Je deelname is bevestigd na ontvangst van je betaling op het rekeningnummer BE96 9794 2476 3005 (Davidsfonds).

brussel pijlen

Clubvergadering voor verzamelaars

Clubvergadering voor verzamelaars van postzegels, sigarenbanden, speelkaarten, telefoonkaarten, theezakjes,…in Dienstencentrum Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove.

Van 9.00u. tot 12.00u. Gratis inkom. Een organisatie van Hofila.

Meer info tel. 03 / 457 69 67 of 03 / 455 51 74 .

 

Maandag 17 november :

Fietsen

Organisatie OKRA, samenkomst 13.30u. D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. Verdere info tel. 03 / 455 35 68.

 

fietspad kruising Leliestraat
fietspad kruising Leliestraat-Kapelstraat

 Dinsdag 18 november :

Babbel-knabbel ‘Van worteltaart tot oorlogskonijn’

Met de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog in 2014 staan oorlog en honger weer in de belangstelling. Want beiden zijn vaak onlosmakelijk verbonden met elkaar. In die barre jaren groeide een bijzondere keuken die aangepast was aan de omstandigheden van bevoorrading en rantsoenering. Wie kent er geen worteltaart ? Broodpudding ? Gerechten die ontstaan zijn in oorlog. Dit is geen kookles maar wel een proefles : samen smullen van zelfgebakken worteltaart en broodpudding. Een mooie folder met recepten krijg je er bovenop. Intussen luisteren ze ook met veel aandacht naar spreker Guido Janssens. Hij zal samen met de aanwezigen herinneringen ophalen over de evolutie en gevolgen van een oorlog voor het dagdagelijkse leven : schaarste, liefdadigheid, zwarte handel, smokkelen,… Alle geïnteresseerden zijn welkom op dinsdag 18 november in zaal 3 van De Markgraaf van 14.00 tot 17.00 uur. Een organisatie van Ziekenzorg.

 

Dansen

Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 in Hove. Organisatie Volkskunstgroep ‘Tijl en Nele’, van 19.30u. tot 21.30u. Verdere info : tel. 0476 / 22 72 63.

volksdans 2

Woensdag 19 november :

Hobbyclub

Op woensdag 5 en 19 november gaan de dames van de hobbyclub verder werken met het naaien van een prachtig kerkje in stramien. Alvorens alle stukjes gemaakt zijn, is er nog veel werk aan de winkel ! Iedereen welkom, de koffie staat klaar. In zaal 1 van De Markgraaf van 13.30 tot 16.30 uur. Een organisatie van Ziekenzorg.

 

Cursus aquarel schilderen

Ben jij iemand die graag creatief bezig is met verf en kwast ? Dan kan je in het dienstencentrum Ten Hove (René Verbeecklaan 3 Hove) terecht voor een cursus aquarel schilderen, onder begeleiding van de ervaren aquarelliste Els Gallis. Op woensdag 19 en 26 november, 3 en 10 december, van 13.30 tot 16.30 uur. Kostprijs : 10 EUR per sessie, materiaal niet inbegrepen. Inschrijven verplicht, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be . De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij. Meer info tel. 03 / 454 08 37