Op de laatste Hovese gemeenteraad stelde raadslid Jo Ampe (Hove Beweegt) vragen over de veiligheid in de Geelhandlaan. “Op de gemeenteraad van september jl. stelde ik dezelfde vragen. Er is vandaag nog niets aan gedaan. Hoe is de stand van zaken in dit dossier ? Komt er een fietssuggestiestrook op de Geelhandlaan ? Blijft het probleem met de signalisatie, borden 30 km/u , bestaan ? Deze borden worden elke zaterdagochtend en zondagochtend omgedraaid. Moeten dan terug op hun oorspronkelijke plaats worden gezet.” Raadslid Els Pauwels (CD&V) viel bij en stelde “het licht in de Geelhandlaan is nog steeds stuk. Een bepaald stuk is erg donker. Niet direct erg gezellig.”

Fietspad Geelhandlaan
Fietspad Geelhandlaan

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “De verlichting op de Geelhandlaan is nog steeds dezelfde als vroeger. Is de zichtbaarheid echt zo slecht ? Het valt er nog goed mee. Ik raad alle fietsers aan om met een fluo-vestje te rijden en er voor te zorgen dat hun voor- en achterlichten branden.” Raadslid Jos Peeters (CD&V) : “De voetgangers moeten ook oppassen in de Geelhandlaan. Op sommige plaatsen staan de stenen naar omhoog.” Koen Volckaerts : “Er is reeds veel gedaan door de gemeentediensten. Optimaal zullen we het nooit krijgen. Op verschillende plaatsen werden er reeds ingrepen gedaan.Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) : “We kunnen misschien starten met ‘start-to-mountainbike’ in de Geelhandlaan.”

De Geelhandlaan wordt begin volgend jaar aangepakt. In het voorjaar zal men de bomen rooien. Nadien beginnen de wegeniswerken.