3 december is ‘Internationale Dag van Personen met een handicap’

kaart gehandikapten

Op 3 december 2014 is het de ‘Internationale Dag van Personen met een handicap’. Op deze dag wil de provincie Antwerpen extra aandacht creëren voor de problematiek van het oneigenlijk gebruik of misbruik van parkeerplaatsen voor personen met een beperking.

Het aantal misbruiken van deze parkeerkaarten neemt duidelijk toe. Het misbruik bestaat in vele vormen: personen die op de voorbehouden plaatsen parkeren zonder over een parkeerplaats te beschikken, gebruik van de parkeerplaats van een familielid of van een persoon die overleden is tot zelfs het gebruik van vervalste kaarten.

Dit misbruik treft vanzelfsprekend personen met een beperking. Met deze campagne wil de provincie de aandacht vestigen op deze problematiek en de mensen sensibiliseren. Zo wordt in de hele provincie Antwerpen een niet mis verstaan signaal gegeven dat onrechtmatig parkeren op een plaats voor personen met een beperking of het oneigenlijke gebruik van een parkeerkaart echt niet door de beugel kan.

De verscherpte controles gaan door in de week van 1 tot 7 december 2014.

 

Op 28 november 2014 startte de BOB-campagne

BOB

De eindejaarsfeesten komen er weer aan en ook de BOB-campagne voor het eindejaar start terug !

Met deze eindejaarsfeesten zijn dan allemaal in feeststemming en gezellig een glaasje drinken hoort er gewoon bij. Maar hoe zie je er op toe dat iedereen weer veilig thuis geraakt ? Dat kan niet alleen via een Bob, maar ook door te bobben voor aanvang van de avond. Je hebt er vast al van gehoord! Bobben, dat is vooraf je terugkeer organiseren. Niets eenvoudiger, toch ?

Je mogelijkheden zijn eindeloos ! Laten we tijdens de feesten allemaal bobben, want ook de Kerstman bobt mee.

De BOB-campagne start op 28 november 2014 en loopt tot 26 januari 2015.

Wij zijn er klaar voor. Jullie ook ?

Verdere info : www.hekla.be .