Informatienamiddag ‘Waar let ik op bij de aankoop van een tablet ?’

Tablets zijn erg in trek. Het is dan ook een handig en compact gebruiksvoorwerp. Je kan er mee surfen op het internet, je mails lezen en versturen, foto’s nemen,… En het is zo compact dat je het makkelijk in je handtas, je reiskoffer,… kan wegsteken. Denk je erover om je een tablet aan te schaffen, dan is het aangeraden om je te informeren : de ene tablet is immers de andere niet. En afhankelijk van wat je er allemaal wil mee doen, koop je misschien best de ene wel en de andere niet. Het dienstencentrum en de bibliotheek nodigen je graag uit op deze informatienamiddag die verzorgd zal worden door Ilse Depré, freelance docente en consultant digitale thema’s, op dinsdag 31 maart, om 14 uur in zaal 3 van De Markgraaf. De toegang

is gratis. Inschrijven via tel. 03 / 454 08 37, e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be  of tel. 03 / 455 75 70, e-mail : bibliotheek@hove.be .

 

‘Kapitaal in de 21ste eeuw ! Of hoe het komt dat de ongelijkheid tussen arm en rijk opnieuw groter wordt’

‘Kapitaal in de 21ste eeuw’, de bestseller van Thomas Piketty die onlangs in het Nederlands vertaald werd, heeft wereldwijd de aandacht gevestigd op een belangrijk politiek probleem, namelijk de toenemende inkomens- en vermogensongelijkheid in de economisch ontwikkelde landen. Het boek van Piketty is geen gemakkelijk boek.

Eric Cabooter van Terra Reversa maakt het in zijn voordracht begrijpelijk. Ook als je het boek niet hebt gelezen, wordt dit ongetwijfeld een boeiende namiddag. Op 26 maart, om 14 uur in het dienstencentrum. De toegang is gratis. Inschrijven verplicht ten laatste op donderdag 19 maart via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be . Deze informatienamiddag wordt ingericht in samenwerking met Vormingplus Antwerpen.

Karl Marx (1818-1883), ideoloog van het communisme
Karl Marx (1818-1883), ideoloog van het communisme

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 20 maart. Start om 14 uur.

Begeleiding : Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op 16 maart in Dienstencentrum Ten Hove, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be . Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 10 EUR voorschot, op voorhand te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf afgerekend worden.

 

Informatienamiddag voor mantelzorgers : ‘Goede afspraken maken goede vrienden. Maken van financiële afspraken in de thuiszorg’

Wie mantelzorger is weet dit zeker: de bespreking van de verdeling van de kosten en taken onder familieleden en vrienden komt niet altijd openlijk op tafel. Nochtans is het, zowel voor de zorgbehoevende persoon als voor de mantelzorgers, een geruststelling als de zakelijke en financiële kant van de zorg thuis goed geregeld is. Tijdens deze informatienamiddag verneem je van Hilde Weckhuysen van Ons Zorgnetwerk hoe je als mantelzorger een en ander kan regelen. Er is ook aandacht voor de wettelijke regelingen met betrekking tot zorg en arbeid. Op donderdag 5 maart, om 14.00 uur. Gratis toegang. Inschrijven via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be . Deze informatienamiddag wordt ingericht in samenwerking met Ons Zorgnetwerk.

Mayerhof Mortsel
verpleegsters met resident Mayerhof

Film

Cinema Plus nodigt alle 55-plussers uit voor de langspeelfilm ‘12 Years a Slave’, een Amerikaanse historische dramafilm geregisseerd door Steve McQueen. De film won in 2014 de Oscar voor Beste Film. 1841 : Solomon is een vrij man en woont met zijn gezin in New York. Wanneer zijn gezin de stad uit is, wordt hij door twee mannen ontvoerd.

Vastgebonden wordt hij naar het zuiden gebracht en verkocht als slaaf. Solomon beweert een vrij man te zijn, maar niemand gelooft hem. Als slaaf wordt hij jarenlang afschuwelijk behandeld. Op dinsdag 10 maart, om 14 uur (deuren open om 13.30 uur) in de Beethovenzaal van de bibliotheek, Onze-Lieve-Vrouwlaan 1 te Duffel.

Kostprijs : 3,50 EUR, koffie en koek inbegrepen. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Vooraf inschrijven is niet nodig. Meer info in Dienstencentrum Ten Hove.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

www.facebook.com/dc.ten.hove .