Bijna 22% van gecontroleerde bestuurders blaast positief tijdens WODCA-actie

<WODCA>

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari 2015 organiseerden de politiezones HEKLA en Rupel een integrale WODCA-actie.

Er werd gecontroleerd te Edegem, Mechelsesteenweg 40-44 en te Rumst, Antwerpsesteenweg.

Er werden 96 voertuigen en bestuurders gecontroleerd. 21 personen hadden te veel alcoholische dranken genuttigd. Bij 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Er werden 28 processen-verbaal voor verkeersinbreuken opgesteld waarvan 1 voertuig werd getakeld wegens niet verzekerd voeren. Er werden tevens 3 processen-verbaal gerechtelijk opgesteld waarvan 1 voor verdovende middelen, 1 verboden wapen en 1 illegale vreemdeling.


Problemen met police-on-web?

<'Police-on-web>

Wij ontvangen regelmatig vragen rond problemen bij het aanvragen van een afwezigheidsmelding via www.police-on-web.be.

Mogelijk beschikt u dan over een elektronische identiteitskaart (eID) afgehaald vanaf maart 2014. In dit geval dient u de meest recente versie van de software te downloaden via www.eid.belgium.be.


Ook in HEKLA minder positieve blaastests gedurende afgelopen Bob-campagne

<'BOB>

Tijdens de afgelopen Bob-campagne werden 321.156 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed.

In totaal bliezen 8.994 of 2,8% positief. Vergeleken met de resultaten van de Bob-campagne van vorig jaar is dit een daling met 0,4%. Dit is het laagste percentage positieve bestuurders sinds de start van de Bob-campagnes. In HEKLA ligt het aantal positieve afgelegde ademtesten nog lager, nl. 2,56%.

Deze dalende trend is het bewijs dat steeds meer en meer bestuurders de boodschap hebben begrepen dat rijden én drinken niet samengaan en dat ze zich best vooraf organiseren.

www.hekla.be .