Zondag 22 maart – 10.30 u. & 14.00 u.

Overal in Europa vraagt men dit weekend aandacht voor de biologische waterkwaliteit en wij doen daar vast aan mee ! Het is nog vroeg op het voorjaar, het water nog koud maar het eerste leven ontluikt reeds. Naast amfibieën die ondertussen wakker geworden zijn en aan de voorplanting denken, beginnen ook andere waterdiertjes te ontwaken zoals libellenlarves, zoetwa­terslakken, wantsen en andere waterdiertjes.

Vandaag bieden we de gelegenheid om op twee plaatsen in de afdeling de zoetwaterfauna van nabij te bekijken onder de kundige leiding van Jan Waeterschoot (hydrobioloog).

natuurpunt

Afspraak : in de voormiddag kan je het waterleven in het Park van Hove bekijken (we komen samen om 10.30 u. aan het gemeentehuis van Hove) en in de namiddag bieden we een gelijkaardige excursie aan te Groen Neerland. Hiervoor komen we om 14.00 u. bijeen in de Kleine Doornstraat ter hoogte van het Natuurpuntschuurtje naast de brug over de vijvers, duidelijk te zien vanaf de knotwilgenrij aan de Kleine Doornstraat.

Ieder van deze excursies duurt ongeveer 1,5 u. Je kan er ééntje of alle twee meedoen zodat je mooi kan vergelijken.

Je picknick kan je samen met ons nuttigen op Groen Neer­land.

Gemeentehuis park

Meebrengen : laarzen zijn zeker voor de namiddag ten stel­ligste aangeraden. Breng zeker een potje mee en je fototoestel want vast de moeite waard. Beide excursies zijn erg kindvrien­delijk.

Leiding en gidsen : Hugo Waeterschoot – 03 / 455 22 12 –

hugo.waeterschoot@scarlet.be

 

Coverfoto : Fortvijver Fort 4 in Mortsel.