Alle gezinnen van Hove en in het bijzonder gezinnen met een geboorte in 2014 werden op zondag jl. 22 maart uitgenodigd op het Geboorteboomfeest 2015 van de Gezinsbond Hove in samenwerking met het gemeentebestuur van Hove.

Ze kwamen samen in “de Paddenstoel” van de kleuterschool Regina Pacis, ingang Oudstrijdersstraat, om 10.45 uur. Rond 11.15 uur gingen een veertigtal aanwezigen naar ‘park Frijthout’ naast de Oudstrijdersstraat om er in aanwezigheid van burgemeester Koen Volckaerts een geboorteboom te planten. Iedereen hielp goed mee. Daarna toosten ze op de kindjes met een natje en een droogje in Regina Pacis. JAanimo animeerde de kinderen met schminkstand en springkasteel. De ouders hadden een gezellig samenzijn. Rond 13.00 uur gingen de laatste feestvierders naar huis.

 

Zondag 22 maart 2015, aanplanting geboorteboom Hove 2015.

Toespraak van burgemeester Koen Volckaerts

“Beste aanwezigen, van harte welkom op de jaarlijkse boomplanting voor de nieuwe Hovenaars. Dit jaar waren er dat toch zo’n 52 in aantal. Dit is al een eerste fase in het proces van verjonging van onze gemeente.

Deze manifestatie doet mij denken dat wij het hier goed hebben. We stellen hier het kind centraal. Ze kunnen hier gelukkig groot worden, want zij zijn de toekomst.

Hove kampt met een verouderingspolitiek. Dit stelt ons voor belangrijke keuzes. Keuzes die zwaar belast worden door de markt en de wetgeving. De prijzen van woningen zijn hier vrij hoog. Gelukkig zijn we begonnen aan de Jan-Frans Gellyncklaan met de fase waarin ca. 30 betaalbare woningen worden aangeboden.

Hier hebben kinderen het redelijk goed. Maar internationaal zijn kinderen nog veel slachtoffers van allerlei wantoestanden; ik denk aan kinderarbeid en aan kindsoldaten die opgeleid worden om zichzelf op te blazen als levende bommen. Het is ongeloofelijk dat moeders zich met hun kind opblazen.

Terug naar België. Deze week ergerde ik mij aan ‘Kind en Gezin’. Ze zeggen dat onze kinderen lijden aan een gebrek aan vitamine D, want dit is van belang voor de botvorming. Oplossing : pilletjes slikken ! Dit terwijl specialisten zeggen minder voor de PC zitten, minder games, … maar meer op straat en in de natuur spelen. Daarom hoop ik , ondanks het feit dat Hove een groene tuingemeente is, dat dit Frijthout weldra een grote speel- en wandelplaats wordt waar onze kinderen in de buitenlucht kunnen ravotten en zodoende minder vitamine D moeten slikken via allerlei pilletjes.

Ik dank jullie allemaal voor jullie aanwezigheid en nu gaan we over tot de aanplanting van de nieuwe geboorteboom. Nadien is er nog een kleine receptie in de school.”

Foto’s (c) Gazet van Hove.