De rechts-nationalistische studentenvereniging N.S.V. (Nationalistische Studenten Vereniging) was van plan om haar gepland colloquium “Europa, het Westen voorbij” zaterdag jl. te laten doorgaan in hotel “De Basiliek” in het centrum van Edegem. Extreem-linkse terroristen “kwamen echter wat roet in het eten gooien”.

Alles begon met een artikel in Gazet van Antwerpen op woensdag 15 april, waar een zekere Thomas Lamm, een ‘groen-linkse’ zgn. sportjournalist actief in de partij Groen, mocht komen uit de doeken doen dat het “om een extreem-rechtse aangelegenheid ging waar de Edegemse democratie zou onder lijden”. Resultaat : bedreigingen aan de hoteleigenaar en enkele dagen voor het colloquium een nachtelijke aanslag met verfkogels op het hotel. Resultaat : het colloquium ging niet door in het Edegemse hotel wegens extreem-links terrorisme en dreiging. Gaat de politie van HEKLA deze zaak snel klasseren of spoort men de daders effectief op ? We zijn benieuwd !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hopelijk vatten ‘de dienders’ de groen-linkse terroristen …

Bij NSV hebben ze wel wat meer ervaring met communistisch- en anarchistisch terrorisme, want ze hebben steeds een plan-B achter de hand. Resultaat : uitwijken naar een landhuis met grote tuin in het naburige Wommelgem.

Rustig en interessant colloquium

Zaterdag jl. waren er een honderdtal aanwezigen op het colloquium. Alles verliep in de grootste rust en zonder één enkel incident. Van haatdragende of kwetsende symbolen of –taal was er helemaal geen sprake. Het waren allemaal deftige studenten (m/v) en enkele ex-studenten die we er aantroffen. Men voorzag ook in de nodige culturele ontspanning.

Een belangrijk spreker was Alexander Dugin, één van de bekendste schrijvers en politieke commentatoren in post-Sovjet-Rusland. In 2001 stichtte Dugin de Eurazië Beweging, die hij tot op de dag van vandaag leidt. Als aanvulling op de vele boeken die hij heeft geschreven over politieke, filosofische en spirituele onderwerpen, was hij vroeger ook lid van de staf van de Staatsuniversiteit van Moskou. Langer dan een decennium is hij ook adviseur betreffende geopolitieke kwesties in het Kremlin geweest, voor huidig president Vladimir Poetin en anderen. Hij sprak op het colloquium over Euro-Azische problemen. In de snertkrant ‘De Morgen’ verschenen er haatartikels dat Dugin een fascist is, een neo-nazi, enz … die achter de Russische inval in Oekraïne zit. Niets is minder waar. Het zegt enkel wat over het peil van De Morgen en over de mensen die deze snertkrant lezen.

Een tweede belangrijke spreker was John Morgan, de uitgever van Arktos. Arktos werd officieel gesticht op 1 mei 2010 en vestigde zich als belangrijkste uitgever in het Engels van de Europese Nieuwe rechtse stroming, de filosofische school met schrijvers als Alain de Benoist, Guillaume Faye en Pierre Krebs.

De derde internationale spreker is Manuel Ochsenreiter, hoofdredacteur van het Duitse maandelijkse opinieblad Zuerst! Hij is er actief als onderzoeksjournalist en als verslaggever. Ochsenreiter schrijft over politiek, Duits en Europees buitenlands beleid en het Midden-Oosten. Hij vertelde enkele interessante persoonlijke ervaringen uit Syrië, Libanon, Turkije en Afghanistan.

Men hoeft het niet steeds eens te zijn met de standpunten en inzichten van de betrokken sprekers. De aangesneden problemen op het colloquium – geopolitiek, identiteit, Oost-Europa, Rusland, Nieuw Rechts, buitenlands beleid, enz … – waren onderwerp van interessante discussies en vraagstelling. Debat is de motor van vooruitgang !

Er waren enkele buitenlandse aanwezigen uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland. Volgens (extreem)links mag dit niet ! Alles wat niet links is, is op voorhand verdacht en moet manu-militare verdreven of vernietigd worden ! Is er in onze regio een nieuwe “C.C.C.” of “R.A.F.” in de maak ? Alle terroristische bewegingen beginnen eerst met enkele kleinere aanslagen, brandjes, enz … Iets van op de VRT gehoord ? Censuur !

Terroristen
R.A.F. – Rote Armee Fraktion

Gazet van Antwerpen ??

We stellen ons ernstige vragen bij de aanwezigheid in deze redactie van een radicaal linkse journalist zoals de geciteerde Thomas Lamm, officieel verbonden aan de sportrubriek, maar in werkelijkheid een politieke agent van de partij Groen.

(Extreem)links wil duidelijk een sfeertje van angst en achterdocht scheppen rond zaal “De Basiliek” – waar vele Vlaamse manifestaties doorgaan van o.a. van de Debatclub, de Vlaamse Volksbeweging, Voorpost, de Vlaams Solidaire Vakbond, de partijen Vlaams Belang en Nieuw-Vlaamse Alliantie, de Nationalistische Studenten Vereniging,  enz … – zodat de betrokken zaaleigenaar aan geen van genoemde verenigingen nog een zaal ter beschikking stelt, wegens ‘te gevaarlijk’, gelet op de verfaanslag en dreigingen van afgelopen week.

Debatclub

Over Thomas Lamm en zijn activiteiten binnen Groen kan je meer vinden op zij persoonlijke Facebook-pagina. Dit is zijn goed recht ! Lamm was ook verkiezingskandidaat voor Groen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2012 in Edegem. Hij behaalde er een bedroevend slecht resultaat.

Zou een politieke militant/activist van de partijen N-VA, V.B. of O-VLD van de redactie van Gazet van Antwerpen ook dezelfde ruimte krijgen om manifestaties van de linkerzijde (Groen, SP.a, PVDA, ABVV, enz …) politiek af te breken of er haatproza over te verspreiden ??? Deze vraag stellen is ze ook beantwoorden !!!

Media en journalistiek

Maar ja, “de Gazet” is niet meer wat ze ooit was, een onafhankelijke krant met een oplage van meer dan 220.000 exemplaren. Daar hebben een reeks extreem-linkse figuren – o.a. wijlen een Limburgs provinciegouverneur – voor gezorgd dat dit al lang tot de geschiedenis behoort. De Gazet maakt nu deel uit van het Mediahuis waar ‘kaviaar-socialisten’ de lakens uitdelen.

 

Foto’s : (C) Reporters & Gazet van Hove.