Plan België trekt ten strijde tegen kind-huwelijken.

Wereldwijd stappen elke minuut 27 minderjarige meisjes in het huwelijksbootje. Ofwel : 39.000 meisjes per dag. Dat doen ze vaak onder dwang.

Kind-huwelijken zijn een zware inbreuk op de rechten van meisjes. Een kind-huwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd en de toekomst van miljoenen meisjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als lid van de internationale Plan-koepel trekt Plan België ten strijde tegen Kind-huwelijken, zowel in lokale gemeenschappen als op het internationale politieke toneel. Plan investeert in onderwijs voor meisjes, één van de belangrijkste middelen in de strijd tegen kind-huwelijken. Meisjes die naar school gaan, lopen drie keer minder kans om het slachtoffer te worden van een kind-huwelijk.

Voor 0,83 EUR per dag of 25 EUR per maand zorg je er als Plan Ouder voor dat je Plan Kind zo lang mogelijk naar school kan gaan. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een betere toekomst te geven en een huwelijk op veertienjarige leeftijd hoort daar echt niet bij. Je kan de campagne ‘Stop kind-huwelijken’ ook ondersteunen bij jou in de buurt : kom langs de Plan-stand tijdens het Sfinks-festival in Boechout op 14 mei 2015 en kleur de campagne tegen kind-huwelijken mee in.

 

www.planbelgie.bewww.hove.be .

Foto’s : (C) Gazet van Hove .