KONTICH

Na een protestactie van Natuurpunt informeerde raadslid Luc Blommaerts naar een stand van zaken bij de bevoegde minister. Joke Schauvliege bezorgde hem een schriftelijk antwoord.

Natuurpunt organiseerde vorige maand een protestwandeling in het natuurgebied Babbelse Plassen. Volgens Natuurpunt vormen de uitvoeringsbesluiten die door de administratie van minister Joke Schauvliege  worden voorbereid, een bedreiging voor dit type natuurgebieden. Raadslid Luc Blommaerts contacteerde het kabinet van de minister om naar een stand van zaken te peilen. “De minister heeft me laten weten dat ze de gevoeligheden van Natuurpunt en de terreinbeherende verenigingen kent. Haar administratie consulteerde het middenveld en er zal met hun bezorgdheden rekening worden gehouden.”

Op basis van de gesprekken met het middenveld zal de administratie tijdens de maand mei een ontwerpnota aan minister Schauvliege bezorgen. In overleg met de Vlaamse regeringspartijen zal de minister deze zomer de definitieve krijtlijnen bepalen en dit najaar de uitvoeringsbesluiten nemen. Op dit ogenblik is de minister nog niet betrokken bij dit voorbereidende proces.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s : (C) Reporters.