Openbare zitting

01.    Kapitaalverhoging Publi-T en kapitaalverhoging IKA

Publi-T is de holding die instaat voor de Belgische en publieke verankering van de transportnetbeheerder voor elektriciteit. Publi-T heeft beslist tot een kapitaalverhoging over te gaan. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeurig te hechten aan de inschrijving van 134 aandelen voor een totale nominale waarde van 59.607,22 EUR. Deze bijkomende aandelen brengen geen kosten mee voor de gemeente.

IKA = Investeringsintercommunale voor de gemeenten van de Kempen en het Antwerpse. Eenparig.

Geld dollars

02.    Kapitaalverhoging W4F – Kapitaalverhoging IKA

IKA is aandeelhouder van de groenstroomproducent W4F. In het werkingsgebied van IKA worden projecten gerealiseerd in Westerlo, Wuustwezel en Olen. IKA engageert zich proportioneel voor een bedrag van 9.500.000 EUR in deze projecten. IKA heeft voldoende middelen voorzien om deze operatie te financieren, maar zal toch een beperkte kapitaalverhoging doorvoeren. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de inschrijving van 222 aandelen voor een totale nominale waarde van 11.100 EUR. Deze bijkomende aandelen brengt geen kosten mee voor de gemeente. Eenparig.

 

03..   IVEKA – HEROPENSTELLING KAPITAALVERHOGING

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd zijn goedkeuring te hechten aan de heropenstelling van de tijdens het laatste trimester van 2014 door de opdrachthoudende vereniging Iveka aangeboden kapitaalverhoging en vertegenwoordigd door aandelen A ter waarde van 77.744,20 EUR.

Iveka beheert, bouwt en onderhoudt voor 46 gemeenten het distributienet voor elektriciteit en aardgas en vervoert op vraag van de leveranciers de energie tot bij de distributienetgebruikers die op het net zijn aangesloten. Eenparig.

Gemeentehuis

04.    Goedkeuring agenda en vaststelling van het mandaat voor de algemene vergadering tevens jaarvergadering van IVEKA d.d. 16 juni 2015

Aan de raad wordt gevraagd om zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de intercommunale IVEKA van 16 juni 2015.

Volgens raadslid Jo Ampe (HB) “wil de federale regering vennootschapsbelastingen invoeren. Dit zal verrekend worden aan de klanten. We vragen aan de mandatarissen wat is de visie van de intercommunale. Kwaliteitsverbetering vragen. Het democratisch toezicht bewaken. Deze punten moet men op de agenda zetten van de jaarvergaderingen”. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) : “Dit punt moeten we eerst nog intern bespreken. Is het relevant ? Kan u een voorbeeld geven van de verbetering van de dienstverlening ?” Jo Ampe : “Vb. het RUP bij Igean.” Koen Volckaerts : “Men wil belastingen ontwijken.” Eenparig.

 

05.    Goedkeuring agenda m.b.t. algemene vergadering van de intercommunale IKA d.d. 16 juni 2015

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda m.b.t. de algemene vergadering van de intercommunale IKA d.d. 16 juni 2015. Eenparig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

06.    Aanduiden vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de intercommunale IKA d.d. 16 juni 2015

Aan de raad wordt gevraagd om de vertegenwoordiger en de plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de intercommunale IKA aan te duiden. Eenparig.

 

07.    Beslissing inzake de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente op de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL van 12 juni 2015

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering van de intercommunale CIPAL van 12 juni 2015.

De kernopdracht van de dienstverlenende vereniging CIPAL bestaat erin om lokale en provinciale overheden in Vlaanderen te helpen om hun dienstverleningsopdracht efficiënt en klantvriendelijk uit te voeren door hen beleids- en procesondersteunende, innovatieve en betrouwbare informatiemanagementdiensten en e-governmentoplossingen aan te bieden. Eenparig.

 

08.    Intergemeentelijke vereniging PONTES – aanduiding vertegenwoordiger algemene vergadering 17 juni 2015, vaststelling mandaat en voordracht kandidaat bestuursorganen

Aan de raad wordt gevraagd de agenda en vaststelling van het mandaat van de volmachtdrager goed te keuren voor de algemene vergadering van 17 juni 2015.

Pontes is een opdrachthoudende vereniging die haar bevoegdheden put uit het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging. De crematoria van PONTES staan voor een serene, waardige en professionele uitvaartzorg. Gegroeid uit IVCA, de Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de Provincie Antwerpen, wil PONTES een brug zijn tussen de nabestaanden en de andere partners uit de uitvaartsector. Eenparig.

water in wadi

09.    Intergemeentelijke samenwerking – vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging WATER-LINK van 25 juni 2015 – goedkeuring – stemming

Aan de raad wordt gevraagd om de agenda van de algemene vergadering van de Intercommunale AWW goed te keuren en de effectieve en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan te duiden.

Antwerpse Waterwerken (AWW) groeide uit van een gewone drinkwaterleverancier tot een van de grootste industriële waterproducenten van de Benelux en werd omgedoopt tot water-link. De oorspronkelijke watervoorziening van de inwoners van Antwerpen is nu slechts een onderdeel van het servicepakket. Aan grootverbruikers zoals de industrie en andere waterbedrijven waaronder Pidpa, De Watergroep, Farys en het Nederlandse Evides bieden we alle facetten van waterhuishouding aan. Via Induss biedt water-link (in)ternationaal haar water-expertise aan voor de industrie. Zo wordt aan hun vraag beantwoord om hun watercyclus verantwoord en op een professionele, duurzame en economische wijze te beheren. Via rio-link beheert water-link samen met Aquafin het rioleringsnet in Groot-Antwerpen, Boechout, Broechem, Edegem, Emblem, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Mortsel, Oelegem, Ranst, Schoten, Vremde en Zandvliet.

Eenparig.

 

10.    Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging WATER-LINK van 25 juni 2015 – goedkeuring – stemming

Aan de raad wordt gevraagd om de agenda van de bijzondere algemene vergadering van de intercommunale AWW goed te keuren en de effectieve en plaatsvervangende vertegenwoordiger aan te duiden. Eenparig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11.    Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de jaarvergadering van IGEAN – milieu & veiligheid van vrijdag 19 juni 2015

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de jaarvergadering van de Intercommunale IGEAN – milieu & veiligheid van vrijdag 19 juni 2015.

Eenparig.

 

12.    Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de jaarvergadering van IGEAN – dienstverlening van vrijdag 19 juni 2015

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de jaarvergadering van de Intercommunale IGEAN – dienstverlening van vrijdag 19 juni 2015.

Eenparig.

igean logo

 

Foto’s : © Gazet van Hove.