HOVE

Op de jongste gemeenteraad van 18 mei jl. vroeg groen-links gemeenteraadslid en ex-schepen Jo Ampe (HB) naar de stand van zaken in verband met de aanleg en het onderhoud van de fietspaden in onze gemeente.

“We hebben reeds toelichtingen over fiets- en voetpaden gekregen. Hoe past dit in een globaal kader ? Blijft de gehanteerde lijst bestaan ? Op welke basis gaat met dat aanpakken ?” aldus de groen-linkse interpellant. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “De fietspaden bekijken we in overleg met de technische dienst en de burgemeester. Opmerkingen van burgers worden ook meegenomen. Het nieuwe toekomstige fietspad in de Kapelstraat is niet te subsidiëren. In het verleden is deze subsidie nooit opgevraagd. We hebben hiervoor navraag gedaan bij het Fietsfonds. Voor de Mortselsesteenweg en de Lintsesteenweg is men een dossier aan het opstellen. Verder wordt de lijst opgebouwd met een aantal knelpunten die we willen aanpakken : Fazantenlaan in 2016, Mortselsesteenweg in 2016, Jan-Frans Gellyncklaan in 2015. Er zijn al een aantal straten afgewerkt zoals de Rozenlei, Groenstraat, René Verbeecklaan. We hebben al meer vierkante meters gedaan dan we van plan waren.”

Foutpakeerder aan Kapelstraat
geregeld is de Kapelstraat levensgevaarlijk voor fietsers

 

Commentaar :

In de vorige groen-linkse bestuursploeg (2007-2012) o.l.v. toenmalig burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) waren de groen-linksen van Hove Beweegt zo zeker van hun stuk, dat ze voor de herprofilering van het gemeentecentrum geen subsidies aanvroegen voor de aanleg van een veilig fietspad in Hove-centrum. Het huidige fietspad stopt bruusk aan het Groen Schooltje op de Boechoutsesteenweg en is er in de Kapelstraat terug vanaf de Hortensialei. In het midden van het drukke Hovese gemeentecentrum worden de fietsers losgelaten tussen het drukke autoverkeer. Met dank aan de groen-linksen en de meelopers van CD&V. Er waren spijtig genoeg al verschillende kleinere verkeersongevallen te betreuren.

Kapelstraat
groen-links bewondert zijn “verwezenlijkingen” …

Ondertussen is het duidelijk dat – via een opinieonderzoek bij 400 uitgekozen Hovenaars – de inwoners van Hove massaal opteren voor een veilig verhoogd fietspad in het drukke gemeentecentrum. De plannen zijn in aanmaak. ‘Koken kost natuurlijk geld’ … door de arrogantie van groen-links (= Hove Beweegt) zijn er dus geen subsidies van de hogere overheid ter beschikking voor de aanmaak van een nieuw veilig fietspad in Hove-centrum. De gemeente moet dit met eigen middelen betalen (+/- 110.000 euro), middelen die men anders voor andere investeringen in Hove kon gebruiken. Spijtig genoeg kunnen we deze gelden niet terugvorderen op de partijkassen van de groen-linkse bourgeois die ieder weekeinde resideren in hun riante buitenverblijven in Frankrijk en de Ardennen. Van “salonsocialisme & -ecologisme” gesproken …

fietspad kruising Leliestraat
fietspad kruising Kapelstraat – Leliestraat

Foto’s : (C) Gazet van Hove.