Regio

 

Dronken inbreker opgepakt te Edegem ?!

Op 04/06/2015, rond 23.15u, betrappen de bewoners van een woning in de Drie Eikenstraat te Edegem een man in hun woning. Na enig oogcontact verlaat de man via de zijdeur de woning en wandelt richting Edegem. Ondertussen werden onze diensten verwittigd doch nazicht bleek negatief.

Op 05/06/2015, om 00.20u, ontvangen onze diensten de melding van een agressieve, dronken klant in een café in de Strijdersstraat. Ter plaatse wordt de dronken man aangetroffen. Na een schermutseling wordt betrokkene overgebracht naar het commissariaat ter ontnuchtering.

Gezien de gelijkenis van de beschrijving van de verdachte van de inbraak en de korte afstand tussen de plaats van de inbraak en de plaats van het aantreffen van verdachte werd betrokkene na ontnuchtering uitvoerig verhoord. De verdachte, een 33 jarige man uit Antwerpen, ontkent de feiten zodat verder onderzoek (herkenning met bewoners, gevonden vingerafdrukken, …) hierover uitsluitsel zal moeten brengen.

inbraak

 

 

www.hekla.be

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Speurhond vat inbreker in de Reetsesteenweg in Aartselaar.

In de Reetsesteenweg in Aartselaar is er gisterenavond omstreeks 23:00 uur een inbreker gevat. Een getuige, die met zijn hond wandelde, bemerkte twee verdachte personen aan een woning in de Reetsesteenweg. Ze stonden aan een raam en één van hen had een langwerpig voorwerp vast. Toen de mannen de getuige plots opmerkten, vluchtten ze weg in de richting van het nabijgelegen bos. De getuige verwittigde onmiddellijk de politie die snel ter plaatse was.

De perimeter rond het bos werd hermetisch afgesloten. Een eerste zoekactie leverde niets op. Uiteindelijk trof de speurhond van de federale politie één van de inbrekers aan in het hoge gras. De tweede verdachte blijft op te sporen. De gevatte inbreker werd meegenomen naar het politiecommissariaat van HEKLA. De 45-jarige Poolse inbreker werd vanmorgen overgebracht naar het gerechtshof en werd intussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

aanhouding politie

www.hekla.be

Foto’s (C) Reporters.