De zomer begint in Mortsel !

Vorig jaar werd Feest op Straat omgedoopt tot Mortsel feest! In 2015 bouwen we verder op het succes van de voorbije uitgaven van dit drukbezochte braderijweekend. De Mortselse horeca en winkeliers heten je het hele weekend van harte welkom in het commercieel centrum.

beenhouwer Mortsel 2
Mortselse beenhouwer aan het werk

Mortsel sma(a)kt !

Mortsel sma(a)kt! Is een culinair dorp op het nieuwe Stadsplein van Mortsel. De deelnemers zijn razend enthousiast om tijdens deze tweede uitgave Mortsel culinair op de kaart te zetten. Wij smaken vandaag wat gevestigde waarden uit Mortsel en frisse nieuwkomers die wat zichtbaarheid kunnen gebruiken. De toegang is gratis en tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers proeven van wat Mortsel op gastronomisch vlak te bieden heeft. Van een oesterbar tot een frisse cocktail, over verrassende amuses tot een lekker desserten-schotel. 100 % genieten met aangepaste loungemuziek en swingende beats vanaf aperotijd. Afspraak op zaterdag op het Stadsplein (zijde Sint-Benedictusstraat) !

Lokale economie Mortsel
Foto (c) Dirk Brentjens

Winkelen en kinderanimatie

Het commercieel centrum van Mortsel wordt op zaterdag en zondag omgetoverd tot een winkelparadijs, met kraampjes op de Statielei en in de Pieter Reypenslei en braderijprijzen in alle winkels van het centrum ! Zaterdagnamiddag kan de jongste generatie op het Stadsplein (zijde stadhuis) genieten van een namiddag vol plezier in het kinder- en speeldorp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boekenmarkt

Op het Gemeenteplein kan je terecht voor de tweedaagse boekenmarkt ‘Gelezen en goedgekeurd’, dit zowel op zaterdag als op zondag. Je kan er allerlei verloren schatten ontdekken die wachten op een tweede leven. Je vindt er een kwalitatief aanbod aan boeken, dat veel meer is dan gewoon een rommelmarkt : literatuur, kunst, romans, geschiedenis, kinderboeken, strips, … die vaak niet meer te verkrijgen zijn in de meer commerciële boekhandels.
Uren boekenmarkt : zaterdag 10.00-18.00 uur en zondag 13.00-17.00 uur. De boekenhandelaars heten jullie van harte welkom !

boekenbeurs Mortsel 6

Mortsel zingt

Vlaanderen zingt komt opnieuw naar Mortsel.
Op zondag 28 juni van 16.00 – 20.00 uur wordt het Stadsplein omgetoverd tot één groot zangfeest om samen de grootste klassiekers uit de kast te toveren.
We reken opnieuw op jullie talrijke aanwezigheid !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PROGRAMMA

Zaterdag 27 juni

Statielei en Pieter Reypenslei :

Winkelen, kraampjes en animatie : van 10.00u. tot 18.00u.

Commercieel centrum :

Winkelen met braderijprijzen : 10.00u. – 18.00u.

Gemeenteplein :

Boekenmarkt ‘Gelezen en goedgekeurd’ : 10.00u. – 18.00u.

Stadsplein :

Culinair dorp Mortsel sma(a)kt! : 11.00u. – 22.00u.

Kinderdorp : 11.00u. – 18.00u.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag 28 juni

Statielei en Pieter Reypenslei :

Winkelen, kraampjes en animatie : van 13.00u. tot 17.00u.

Commercieel centrum :

Zondagsopening winkels met braderijprijzen : 13.00u. – 17.00u.

Gemeenteplein :

Boekenmarkt ‘Gelezen en goedgekeurd’ : 10.00u. – 17.00u.

Stadsplein :

Mortsel zingt! : 16.00u. – 20.00u.

 

Foto’s (C) Reporters.