HOVE

In de Vredewijk is men terug begonnen aan het zomerse “baravan-seizoen”. ‘Baravan’ staat voor de samenvoeging van de woorden ‘bar’ en ‘caravan’. De mensen van het actieve wijkkomitee Vredewijk organiseren op geregelde tijdstippen wijksamenkomsten op verschillende plaatsen waar men rustig een babbeltje kan slaan met wijk- en straatgenoten. De bar zorgt voor de ‘culinaire ondersteuning’, gelet op het feit dat de Vredewijk een eigen microbrouwerij bezit met de Keukenbrouwers.

De eerste samenkomst ging door op vrijdagavond 19 juni jl. aan de fietsdoorgang in de Kasteelstraat. Ondanks het eerder frisse weer was er voldoende volk aanwezig. Kinderen konden in een braakliggend terrein een balletje trappen.

Agenda komende staanplaatsen baravan zomer 2015 :

Vrijdag 3 juli : Dennenlaan

Vrijdag 17 juli : Sterrenregen

Vrijdag 31 juli : Hugo Verrieststraat

Vrijdag 14 augustus : Beekhoekstraat

Zondag 30 augustus : J.Fr. Gellyncklaan (oorspronkelijk voor de wielerwedstrijd, maar deze laatste gaat niet door in 2015)

Vredewijkfeesten : 18 en 19 september

Baravan exportproduct ? naar andere Hovese wijken ???

Het principe van de baravan vond al zijn weg naar Edegem. Daar investeerde de gemeente een bedrag in een soortgelijk project om mensen in de wijken terug samen te brengen.

De mensen van het Hovese Vredewijkkomitee beperken hun staanplaatsen tot de eigen Vredewijk. Ze waren wel aanwezig begin februari jl. bij het uitwuiven van de bomen in de Geelhandlaan. Toch buiten de Vredewijk.

De baravan zou in vele andere Hovese wijken een dynamiek kunnen teweegbrengen om de mensen terug samen te brengen. Nu zijn bepaalde Hovese wijken verworden tot slaapwijken. Misschien kan het Hovese College van Burgemeester en Schepenen eens overwegen om zoals de Edegemse collega’s een soortgelijke investering te doen in een baravan voor alle Hovese wijken ? En de burgemeester en schepenen mogen ook een pintje komen drinken … en tracteren voor de stamgasten. We zien ze nooit aan de baravanstaanplaatsen. Leven ze thuis erg zuinig ? Verdienen ze niet genoeg ?

 

Foto’s (C) Gazet van Hove .