Vrijdag 3 juli 2015

Vredewijk, 19.00u. “Baravan” in de Dennenlaan.

Ontmoet buren, vrienden en kennissen bij de tapkraan …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Petanque en kubbspel

Org. : OKRA, D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove. 14.00u. Verdere info op tel. 03 / 455.35.68.

 

Zondag 5 juli 2015

Vlaamse_vlag 

Viering Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Org. Zangkoor Sint-Laurentius, Kerk : 9.30u. Inzingen om 9.00 uur, meerstemmige opluistering van de eucharistieviering om 9.30 uur.

Meer info bijFrans Jacobs, tel. 03 / 455 10 57.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlaanderen feest! : optreden Ed Kooyman en barbecue

Op zondag 5 juli heeft om 9.30 uur de eucharistieviering plaats in de Sint-Laurentiuskerk. Vanaf 11.00 uur kan je achter de sporthal terecht voor het aperitief en het optreden van Ed Kooyman (gratis). Nadien start de barbecue (5 EUR).

 

In 1970 begon Ed Kooyman op aanraden van Wannes Van de Velde Antwerpse teksten te schrijven op de countrymuziek waar hij mee opgegroeid was. Deze originele combinatie scheen niet alleen het Antwerpse publiek aan te spreken, want Ed schuimde in zijn eentje heel Vlaanderen en zelfs een deel van Nederland af met zijn 5-string banjo, concertina, autoharp en mondharmonica. Hij vroeg Herman Van Haeren in 1973 om mee te werken aan zijn eerste album. Deze samenwerking werd steeds intenser en zij trokken vele jaren samen, op. Elf albums hebben zij ondertussen al uitgebracht. In 2014 hing Herman zijn gitaar aan de wilgen, maar Ed volhardt in de boosheid. Op het podium wordt hij begeleid door Frank Bierque (contrabas), die mee zorgt voor uitstekende (en aanstekelijke) muziek bij zijn originele en grappige teksten. Aan zijn schoonzoon Bart Vanpeteghem heeft Ed een goeie gitarist die heel plezant uit de hoek kan komen en ook dochter Lien Kooyman doet haar duit in het zakje op accordeon, banjo en fluiten.

Meer info : www.edkooyman.be

tel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maandag 6 juli 2015

Fietsen

Org. : OKRA, samenkomst 13.30u. D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove

Meer info tel. 03 / 455 35 68.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag 8 juli 2015

Fietstocht naar Scherpenheuvel

Org. OKRA, samenkomst 8.30u. D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 in Hove.

Als het slecht weer is, wordt een volgende poging gedaan op woensdag 15 juli 2015.

Meer info tel. 03 / 455 35 68.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag 9 juli 2015

Ode aan de Ode – 30.000ste Last Post

Op 9 juli 2015 wordt de 30.000ste Last Post geblazen onder de Menenpoort in Ieper. Wanneer de 30.000ste Last Post geblazen wordt door de klaroeners onder de Menenpoort zal men het in brandweerkazernes overal ter wereld even stil maken voor de Last Post en de tekst die daarvoor zal worden voorgelezen : ‘Een Ode aan de Ode’. Een eenvoudig gebaar, een ode aan de klaroeners die al 30.000 keer hun ode hebben gebracht aan de gesneuvelden, en een ode aan de wereldwijde solidariteit onder brandweerlieden. Deze Last Post wordt live uitgezonden in brandweerkazernes wereldwijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook in Edegem zal de 30.000ste Last Post te horen zijn op 9 juli 2015. Maar de brandweerdiensten willen meer doen. Vanaf 18.15 uur zorgen zij, in samenwerking met verschillende verenigingen en individuele muzikanten, voor een uitgewerkt programma. Met enkele dans- en muziekvoorstellingen, beelden over de Eerste Wereldoorlog en bezinningsteksten willen zij de bezoeker laten nadenken over de zin en onzin van oorlog. Geen groots opgezet herdenkingsspektakel maar een ingetogen bijeenkomst op een bijzondere locatie, de brandweerkazerne.

Brandweerkazerne Edegem, Zomerlei 41 Edegem. Inkom : gratis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vrijdag 10 juli 2015

Vlaanderen feest! : Ludo Abicht: ‘Vlaanderen, het land waar we van uitgaan’

p1040764

 

Ludo Abicht volgde een opleiding bij de Jezuïeten, studeerde Germaanse in Gent, filosofie in Nijmegen en Tübingen en kwam zo in contact met vertegenwoordigers van de Algerijnse en Zuid-Afrikaanse bevrijdingsbewegingen. Hij doceerde na zijn studies gedurende meer dan twintig jaar aan universiteiten in Canada en de Verenigde Staten. Nadat hij in 1981 in België terugkwam, doceert hij aan de Universiteit Antwerpen. In 2001 kreeg hij de 51ste Arkprijs voor het Vrije Woord “om zijn democratische inbreng in brandende politieke discussies”. “In zijn denken en zijn geschriften combineert Abicht een radicaal – en Vlaams – engagement met een grote verdraagzaamheid”. Ludo Abicht heeft zich verdiept in de geschiedenis van het Jodendom en de Midden-Oosten problematiek, om van daaruit te komen tot een zinvolle benadering van de Belgische democratische malaise: meer autonomie en respectvolle samenwerking van gelijkwaardige partners. Als actief lid van de Gravensteengroep roeit hij, ter linkerzijde, tegen de stroom op en ontkracht hij (in zijn boek ‘Patriotisme kent geen grenzen’) clichés over Vlaamsgezindheid en rechts/links. Hij ijvert voor authentieke dialoog en communicatie tussen de twee overgrote meerderheden.

vlaanderen EU

Op vrijdag 10 juli, om 20 uur in De Markgraaf, Kapelstraat 8 Hove. De toegang is gratis. Na zijn toespraak is er gelegenheid voor een drankje en een babbel.

Meer info op tel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be .

VL feest

 

Foto’s © Gazet van Hove.