Hove

Zaterdag 19 september, om 20.15 uur in zaal Da Capo, Lintsesteenweg 1 Hove. Kaarten kosten 7 EUR in voorverkoop (cultuurdienst), 10 EUR aan de kassa de avond zelf.

Op het programma staat Spaanse en Zuid-Amerikaanse barokmuziek van de Salazar, de Padilla en anderen.

De naam Rosario Consort verwijst enerzijds naar de rozenkrans, ingetogenheid, gebed en meditatie en staat anderzijds symbool voor de koningin der bloemen : de roos, zinnelijkheid, vruchtbaarheid en vreugde. Het Rosarioconsort wil het leven in al zijn vormen tonen : kracht, sensualiteit, maar ook kwetsbaarheid, tederheid en stille introspectie. Het ensemble wil de luisteraar meenemen op de eerder ongekende paden van de vocale muziek. Elk nieuw project is voor de zangers een uitdaging, een onbekende weg waarin verwondering en het wegvallen van zekerheden een centrale plaats innemen.

Vanzelfsprekend is dit opzet slechts mogelijk mits een gedegen vocale opleiding. Alle zangers zijn (semi)professioneel geschoold en zijn ook werkzaam in tal van andere ensembles. De kern bestaat uit slechts een handvol zangers, aangevuld met die stemmen en instrumenten die het actuele project nodig heeft.

zijde Boechoutsesteenweg

Pandora2

De eigenzinnige muzikale benadering van Pandora2, die weinig plaats laat voor (vervlakkend) compromis, wil door middel van een doorgedreven muziekwetenschappelijk onderbouwde ‘historische’ speelwijze vóór alles komen tot een boeiende, sprekende, levendige en dus ook ‘authentieke’ uitvoering. Er wordt uitgegaan van een aantal elementen die vanuit de muziek zelf tot hen zijn gekomen : schrijfwijze, ontstaansproces, vocale praxis, opleiding, attitude, … vanzelfsprekendheden die echter op heden zelfs van de meest gerenommeerde uitvoerders niet steeds de waarde krijgen die ze verdienen.

Algemene leiding : Frederik Meireson – www.rosarioconsort.be .

het oude gebouw
Da Capo : het oude gebouw

 

Foto’s © Gazet van Hove – foto’s uit de oude doos.