De laatste maanden wordt West-Europa overrompeld door een massa (oorlogs)vluchtelingen die allemaal hun “nieuwe toekomst” zoeken in landen van West-Europa. De autochtone bevolkingen van die Europese landen zien dit niet graag komen. Peilingen laten zien dat de meerderheid van de Europese bevolking zeer kritisch staat tegen nieuwe immigranten, zeker als het over moslimmigranten gaat. Sommige autochtonen gaan in het verzet.

In Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije en Zweden kwam het reeds tot betogingen en opstootjes tussen de autochtone bevolking en de politie rond (mogelijke) asielcentra. Enkele dagen geleden werd de Duitse Bondskanselier Angela Merkel nog uitgejouwd door een woedende menigte in het plaatsje Heidenau (Saksen) bij haar bezoek aan een toekomstig opvangcentrum. Groen-links probeert overal deze protesten te minimaliseren door te stellen ‘dat deze protesten worden opgefokt door de radicale rechterzijde’. Niets is minder waar. In de protestbetogingen in Duitsland lopen veel gezinnen mee met kinderen. De aanwezige rechtse militanten vormen maar een klein gedeelte van de deelnemers aan de betogingen. De grote meerderheid van de Duitse bevolking – zelfde geval in alle andere Europese staten – is duidelijk gekant tegen het gevoerde nationale en Europese immigratiebeleid. In Dresden (D) betogen reeds maanden iedere maandagavond tienduizenden burgers tegen ‘de islamisering van Europa’. De radicale rechterzijde in Dresden en omgeving beschikt niet over zoveel militanten als er steeds aanwezig zijn op de betogingen. Het protest zit duidelijk diep in de bevolking !

Hoe zit het bij ons ?

Opiniepeilingen tonen aan dat ook hier een meerderheid van de autochtone bevolking (zowel Nederlandstaligen als Franstaligen, samen met de geïntegreerde allochtonen) tegen de komst van extra immigranten is. De mensen kunnen hier ook redeneren en de rekening opmaken : hoeveel gaat dit allemaal kosten ? wie gaat dit allemaal betalen ? gaat het niveau van het onderwijs niet naar beneden door de komst van een massa ‘ongeletterden’ ? wat op de arbeidsmarkt ? migranten werken aan ‘dumpinglonen’ en ondergraven de nationale arbeidsmarkt en het loonbeleid ! de overlast en onveiligheid vergroot enorm (terrorisme, diefstallen, overvallen, aanrandingen, verkrachtingen, drugs, grote en kleine criminaliteit, …) enz

In het voorjaar 2015 waren er reeds enkele betogingen tegen de nieuwe  immigratiegolf in Antwerpen, Brussel, Gent, Sint-Niklaas en Heist-op-den-Berg. Met wisselend succes. De opkomst schommelde steeds tussen de 50 en 400 betogers. Ze gingen meestal uit van het “Pegida-platform”, met inspiratiebron in het Duitse Dresden.

Pegida-Vlaanderen organiseert op maandag 7 september e.k. en stille wake aan de voormalige kazerne Westakkers in Sint-Niklaas tegen de komst van een asielcentrum in dit voormalige militaire domein. De burgemeester van Sint-Niklaas, Lieven Dehandschutter (N-VA), is niet te spreken over de manipulatie van het plaatselijke Vlaams Belang achter dit ‘Pegida-platform’.

affiche Voorpost sept 2015

Nu kondigt ook de nationalistische actiegroep Voorpost (www.voorpost.org) een toegelaten betoging aan voor zaterdag 19 september e.k. in Antwerpen tegen ‘het on-verdoofd slachten’ van dieren. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verzet zich ook tegen het onverdoofd slachten, maar zijn coalitiepartners van CD&V en O-VLD zien dit niet direct zitten. Ze willen blijkbaar de moslimaanhang van hun zuil (vakbond, ziekenfonds) niet voor het hoofd stoten.

 

Op het internet en op de sociale media krioelt het ondertussen ook van allerlei echte en fake oproepen om iets te doen tegen de immigratiegolven. Het ongenoegen zit dus duidelijk diep bij de Vlaamse, Waalse en Europese bevolkingen. Tijd dat het beleid wakker wordt en effectief de autochtone bevolkingen in bescherming neemt ! Voor er ‘stommiteiten’ gebeuren !

De komende weken en maanden worden nog spannend op politiek vlak rond de immigratieproblematiek, zowel op straat, in de media en in de verschillende parlementen en gemeenteraden.

 

Foto’s © Gazet van Hove