VC Mortsel Oude God wint de derby in de 4e provinciale B reeks van Hove Sport

De ploeg van het dorp Hove Sport moest gisteren de duimen leggen voor de ploeg van t’ stad V.C. Mortsel na een erg mooie, maar bij momenten stevige pot voetbal aan het thuisterrein van Hove Sport. Het was nogthans Hove die het snelste uit de startblokken schoot en al na 2 minuten een eerste doelpunt lukte. Een mooi afstandsschot vanop 30 meter van Randy Vertessen van Hove Sport en het stond meteen 1-0. VC Mortsel had het even moeilijk om in het ritme te komen. Maar toen men het evenwicht had gevonden ging het ook bij de bezoekers erg vlot. Na 20 minuten een geharrewar net voor doel en Koen Vranken van Mortsel kon de gelijkmaker laten optekenen. 1-1 bij de rust.

Ook na de pauze schoot Hove Sport het snelst uit de startblokken, maar het was V.C. Mortsel dat net voor het uur een penalty kreeg. Deze werd omgezet door Tim Herpoel en 1-2. Ook nadien bleef VC Mortsel bij de pinken. Ze konden nog uitlopen tot 1-4 met doelpunten van Joeri Schoelynck en Alexander Vernimmen. Hove Sport lukt nog de aansluiting net voor het eindsignaal met een doelpunt van Maarten Luyten. Maar toen was de derby eigenlijk al lang gespeeld. VC Mortsel blijft zo bovenaan meedraaien in de rangschikking en Hove Sport krijgt nu wel even een tik en zakt weg naar de middenmoot. Werk voor trainer Robert Van Peer deze week om de hoodjes weer leeg te maken tegen volgend weekend.