Oppositiefractie N-VA wil dat er een einde komt aan de bouwwoede die volgens haar in de gemeente Boechout heerst. “Tegen 2017 komen er maar liefst achthonderd wooneenheden bij in onze gemeente”, merkt raadslid Christel Naenen op. N-VA verwijst zowel naar kleine verkavelingen her en der in de gemeente als naar grote woonprojecten zoals het Midden en Zuiderdal. “Al enkele jaren rijst in Boechout het ene bouwproject na het andere uit de grond en het einde is nog niet meteen in zicht. “Wanneer stopt de bouwwoede in onze gemeente ?” vraagt men zich af.

Het parkeerprobleem, zo vreest N-VA, zal daardoor ook alleen maar groter worden. “Hopelijk houdt het bestuur rekening met voldoende parkeerplaatsen bij de komende heraanleg van het Jef Van Hoofplein en het Sint-Bavoplein. “

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Schepen van Ruimtelijke Ordening Ria Van den Heuvel vindt de vraag van N-VA dan weer ondoordacht. “Ik nodig het raadslid uit om de planschade te berekenen indien we op deze vraag zouden ingaan”, zegt ze.

De schepen wijst ook op het beleid dat het bestuur de voorbije jaren voerde. “Via een ruimtelijk uitvoeringsplan  hebben we vastgelegd waar wel en waar geen appartementen mogen gebouwd worden. Projectontwikkelaars krijgen allerlei voorwaarden opgelegd. Onze dienst ruimtelijke ordening past de reglementen strikt toe. En we hebben een actuele bouwcode die door andere gemeenten wordt overgenomen.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
de Ronde van Frankrijk in Boechout, 2015

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.