De problemen binnen de N-VA van Boechout-Vremde blijven nazinderen. We kregen van de ‘opstandelingen’ een reactie op ons gesprek met N-VA-afdelingsvoorzitter de heer Sven Snyders. Hierna volgt de integrale tekst.

P1010755

“Naar aanleiding van het artikel van Sven Snyders – Voorzitter van N-VA Boechout-Vremde, hadden wij graag enkele dingen rechtgezet.

Op de vraag ‘Binnen N-VA Boechout was er blijkbaar een strijd aan de gang tussen traditionele Vlaams-nationalisten en nieuwkomers ?’ willen wij even kort reageren dat wij dit NOOIT hebben beweerd. Wij hebben onze bedenkingen over sommige leden, maar een strijd tussen Vlaams-nationalisten en nieuwkomers is er nooit geweest.

Dat ik de laatste vergaderingen niet heb meegemaakt, geef ik grif toe. Ik denk dat het belangrijk is om je fouten te kunnen toegeven (hier kunnen sommige mensen nog een les uit leren). Toch willen wij nog even duidelijk maken dat het mandaat van OCMW-raadslid EN de 3 jaar Bijzonder Comité verdiend zijn tijdens de verkiezingen van 2012. Het is dus zo dat ik hier recht op heb. Dankzij mij, zitten er 2 raadsleden extra in de gemeenteraad. Als ze mij echt wilden afrekenen op mijn engagement, hadden ze dit moeten doen met oog op de volgende verkiezingen. Dan pas hebben zij recht van spreken. Iemand iets afnemen dat reeds verworven is, is laag bij de grond.

P1010708 

Bereidheid tot communicatie is er steeds geweest. Wij hebben meerdere keren contact proberen op te nemen met Sven, maar we werden telkens in het ongewisse gelaten. Als Peter De Roover effectief bemiddelaar was, vinden wij het toch vreemd dat er nooit contact is opgenomen met ons. Zijn wij dan niet bereid om te communiceren of zijn zij het ?

Wij hebben nooit gezegd dat Sven de controle verloor over de partij. Wat wij met ons statement probeerden te duiden, is dat een voorzitter af en toe correcte beslissingen dient te nemen (ook al twijfelt men aan het moment van toepassen) Wij ervoeren echter dat deze belissing reeds een uitgemaakt zaak was, waar wij geen inspraak in kregen.

P1010710 

Wij hebben nooit met modder gegooid, maar enkel de waarheid gezegd. Als Sven dit zo wil noemen, is dat zijn zaak. Voor ons is deze beslissing wel difinitief. De scherven die gemaakt zijn, kunnen niet meer gelijmd worden.

Wij wensen voor een allerlaatse keer duidelijk te maken dat wij NIET meer reageren op de al dan niet volgende artikels. Wie het nu niet begrijpt, zal het nooit begrijpen. Of dit een zaak is van onwetendheid of slechte wil is, laten wij in het midden.

Luk Van Ouytsel

Nele Van Ouytsel

Peter Vlemincx”

P1010707

 

Eventuele verdere reacties blijven steeds welkom.

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.