Hove heeft de naam van een residentiële slaapgemeente te zijn. Sommigen proberen hier iets tegen te doen, al dan niet met meer of minder succes.

Afgelopen vrijdag 27 mei jl. was het de “Dag van de Buren”. Dit jaar was er in Hove niet veel meer van te merken. Ooit waren er een twaalftal straten die meededen. Vandaag schoten er nog maar een zevental straten over, op een totaal van 110 Hovese straten.

buurtfeest
vroeger was er ook een burenfeest in De Ster …

De volgende straten namen in 2016 deel :

  1. Statielei
  2. Beukenburen (Beukenlaan)
  3. BurenBlokjeRond (Huysmanslei-Hostelei-Van Hooflei-Nieuwstraat)
  4. Lintsesteenweg tot kapelletje
  5. Akkerstraat
  6. Jan Frans Gellyncklaan tussen Beekhoekstraat en Dennenlaan
  7. Eikenstraat

Het initiatief werd aangekondigd in het gemeentelijk infoblad “infoHove” (april). Door de cultuurdienst werd ook een mail gestuurd naar de straten die in het verleden deelnamen. Het promotiemateriaal (affiches, deurhangers, strandballen, blikjes ice-t) werd verdeeld onder de deelnemende straten.

Hoe zou het komen dat er bijna de helft van de straten zijn afgevallen ? Misschien kan dit eens aanleiding zijn voor een verder doorgedreven sociologisch onderzoek ? Van deze verkregen info kan men leren om het burenfeest ’terug op de sporen te zetten’ en meer te activeren. Want “het dorp is een wereld” ...

P1030062

Meylwijkfeesten

Op zaterdag waren er de Meylwijkfeesten in de Vincent Bavaisstraat met eerst een grote rommelmarkt. Van ’s morgens vroeg komen er reeds vele geïnteresseerden opdagen waaronder vele allochtone medeburgers. Men kan er immers vele ‘koopjes’ doen ! Er was ook een café en kinderanimatie met o.a. een springkasteel. Het weer zat mee. Men mocht zeker niet klagen van de opkomst.

Fan van Hove

Op zaterdagnamiddag organiseerde het politieke kartel ‘Fan van Hove’ (CD&V, O-VLD, onafhankelijken) een pannenkoekenmobiel op het Bloemenplein, voor de woning van voormalig burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V). Men kon er gratis pannenkoeken eten en een drankje nuttigen. Er waren een dertigtal aanwezigen, de partijtenoren en enkele supporters.

Fan van Hove wil met dit initiatief binnenkort andere Hovese wijken aandoen. Zo willen ze de betrokken buurt beter leren kennen en voelen wat er bij de bewoners leeft.

 

Foto’s © Gazet van Hove