Fietsersbond Hove

ZomerEnd Feesten

Ook dit jaar staat de Fietsersbond met een infostand op de ZomerEnd Feesten. Je vindt het infostandje tussen de kerk en De Markgraaf op vrijdag 26 augustus vanaf 19.00 uur en zaterdag 27 augustus vanaf 13.00 uur in de tent met de Fairtrade groep. Je vindt er weer heel wat info over de werking van de Fietsersbond en (bijna) alles wat fietsers aanbelangt.

Wie wil kan gratis een exemplaar van de Slimme wegenkaart krijgen ? Wil je een boeiende fietstocht maken in de Antwerpse haven ? Dan kan je ook hiervoor een gratis fietskaart ontvangen. Verder nodigt de vereniging je uit om knelpunten voor fietsers in onze gemeente aan te geven. De medewerkers van Fietspunt Mortsel-Hove-Kontich zijn weer zo vriendelijk om van 14.30 tot 16.00 uur je fiets tegen diefstal te labelen. Gratis nog wel !

Groenstraat gevaarlijke situatie fietsers

Fietstocht naar Plaslaar (Lier)

Zondag 4 september organiseren de Fietsersbondafdelingen van Hove en Boechout een fietstocht naar Plaslaar in Lier. In het voorjaar van 2012 beëindigde de provincie Antwerpen de aanleg van 8 hectare overstromingsgebied op de Duwijkloop in Lier. Een maatregel die niet enkel de Lierenaars vrijwaart van natte voeten bij hevige regenval, maar meteen ook zorgt voor een mooi natuurgebied. Deze zone werd op een ecologische wijze ingericht met een meanderende waterloop en permanente poelen. Dankzij het nieuwe fiets- en wandelpad kan iedereen van het nieuwe stukje natuur genieten. Een gids van Natuurpunt zal duidelijk maken hoe waardevol dit gebied op enkele jaren tijd geworden is op gebied van fauna en flora. De tocht is ongeveer 25 kilometer lang en er wordt aan een rustig tempo langs landelijke wegen gefietst. Onderweg is er mogelijkheid om iets te drinken op een verrassend plekje. Er wordt vertrokken om 14.00 uur op het Jef Van Hoofplein in Boechout. De tocht is gratis en inschrijven hoeft niet.

www.fietsersbond.be .

fietsers

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove.