ZomerEnd Feesten

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus zal de Gezinsbond ter hoogte van Kapelstraat 10 weer van de partij zijn op de ZomerEnd Feesten; vrijdag met suikerspin vanaf 18.30 uur en zaterdag vanaf 10.00 uur met ballonwedstrijd en suikerspin en veel info. De opbrengst van de ballonwedstrijd en suikerspin gaat volledig naar de vzw ‘With love by Ferre’ (zie verder). Voor 2 EUR kan je een ballon met kaartje de lucht in laten en bovenop krijg je een ballon of een suikerspin mee. Je mag kiezen.

Alleen een suikerspin ? Dat kan voor 1 EUR. Iedereen welkom ! Ook JAanimo zal daar te vinden zijn, een stek waar kinderen welkom zijn en op de eerste plaats komen. Wil je vrijdag of zaterdag deze stand mee bemannen ? Welkom en mail naar j_vanbaelen@telenet.be .

zomerendfeesten

Knuffelturnen

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegingsopvoeding voor peuters en kleuters, samen met één van hun (groot)ouders. Naast de relatie tussen kind en  (groot)ouder staat hierbij het speelse bewegen, het voelen, het genieten en het ontspannen centraal.

Knuffelturnen is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne. Via speelse ontspannings-en behendigheidsoefeningen krijgen de kinderen en de (groot)ouders de gelegenheid om in een vertrouwde sfeer samen te bewegen. De band tussen (groot)ouder en kind zal hierdoor worden versterkt en geeft het kind meer zelfvertrouwen. Dit alles gebeurt onder deskundige begeleiding op zondag 9 en 22 oktober, 20 november en 11 december voor kleuters tussen 2,5 en 4 jaar samen met een (groot)ouder tussen 14.00 en 15.00 uur in de danszaal van het Sportpark. Prijs : 35 EUR (leden) / 45 EUR voor niet-leden, inclusief verzekering.

Inschrijvingen en info bij Chris Vyvermans, Molenstraat 15, tel. 03 / 288 59 95 of 0498 / 33 25 46 of e-mail : knuffelturnen@gmail.com .

veel aanbod

 

Infoavond ‘Omgaan met stress’

Op 11 oktober om 20.00 uur in de aula van Regina Pacis 1, Mortelsesteenweg 70. Kristel Van Doorslaer belicht eerst wat stress is, daarna de oorzaken en de gevolgen ervan. Je krijgt inzicht hoe stress werkt en hoe je dit zelf kan aanpakken. Niet alleen de theorie maar ook praktijkgerichte oplossingen en ontspanningsoefeningen komen die avond ruim aan bod. Kristel Van Doorslaer is stresscoach en begeleidt zowel particulieren als bedrijven inzake stressbeheersing.

Inschrijven via e-mail : j_vanbaelen@telenet.be met vermelding van het aantal personen. De toegang is gratis. In samenwerking met het Lokaal overleg kinderopvang en opvoedingsondersteuning, de oudercomités van RP1 en 2, de A. Rodenbachschool, ’t Groen schooltje en de Hovese bibliotheek.

Albrecht Rodenbachschool

De twaalf van Hove helpen Ferre en Sinterklaas

De Hovese Gezinsbond wil dit jaar samen met Sinterklaas, maar ook met heel de gemeente Hove centen inzamelen voor de vzw ‘With Love By Ferre’. De vzw rond de jonge Ferre is ontstaan nadat hij zijn strijd tegen kanker heeft verloren. Nu Ferre er niet meer is en de ouders het ingezamelde geld niet verder konden gebruiken voor zijn behandeling, hebben zij besloten om met dat geld Ferres toekomstdroom te laten uitkomen : kinderen helpen. Laat dat nu net hetzelfde zijn als wat Sinterklaas ook altijd heel graag doet : kinderen helpen en een lach op hun gezicht toveren. De vzw richt de ziekenhuiskamers van kinderen op de oncologie-afdeling in op maat van het kind: met gekleurd licht en posters en afbeeldingen. De Gezinsbond doet een originele oproep naar alle verenigingen, wijkcomités, scholen of gewoon een groepje vrienden om mee te werken aan dit unieke project. Het getal twaalf heeft een betekenis.

Sinterklaas vertelt er meer over in een filmpje op onderstaande website.

De Gezinsbond hoopt met deze mooie actie heel Hove en omgeving te verbinden voor dit initiatief.

Geïnteresseerden kunnen het filmpje van Sinterklaas bekijken op het internet en zich kandidaat stellen via e-mail : sinterklaas@sinterklaasgemeente.be of tel. 0497 / 83.34.81.

Meer info over Ferre op www.withlovebyferre.com  – www.sinterklaasgemeente.be .

Sinterklaas Hove 2013

Foto’s © Reporters & Gazet van Hove.