Dit jaar werd de afvalophaling met containers ingevoerd voor de fracties restafval en gft+. Een aantal personen komt in aanmerking voor een sociale toelage van 25 EUR.

Voor wie ?

1) Hovenaars met kinderen tot 2 jaar. Bij aangifte van de geboorte of de adoptie bij de dienst Bevolking wordt je rekeningnummer gevraagd.

2) Inwoners die lijden aan incontinentie.

3) Inwoners met een stoma.

4) Inwoners die thuisdialyse toepassen.

Hovenaars die onder categorie 2, 3 of 4 vallen, bezorgen uiterlijk op 30 november 2016 een doktersattest bij de dienst Bevolking of bij het OCMW (OCMW-huis of Dienstencentrum Ten Hove). Dat kan samen met het aanvraagformulier per e-mail (diftartoelage@hove.be ), per post of persoonlijk worden bezorgd.

P1020481

5) Maatschappelijk kwetsbare gezinnen. Bij het aanvraagformulier voegt de aanvrager een attest van het ziekenfonds waaruit blijkt dat hij/zij geniet van een verhoogde tegemoetkoming. De toelage moet vóór 30 november 2016 worden aangevraagd van het lopende kalenderjaar. De toelage wordt per persoon uitgekeerd (bijvoorbeeld twee keer 25 EUR als je twee kinderen jonger dan 2 jaar hebt) en is cumuleerbaar indien je tot meer dan één categorie behoort.

Geld euro's

Het bedrag wordt vóór het einde van hetzelfde jaar gestort. Het aanvraagformulier kan je verkrijgen bij de dienst Bevolking, het OCMW of het dienstencentrum. Je vindt het ook op de gemeentelijke website  www.hove.be .

Foto’s © Gazet van Hove.