Op vrijdag 11 november 2016 wordt ook in Hove Wapenstilstand herdacht.

Programma

Eucharistieviering om 10.00 uur in de Sint-Laurentiuskerk. Aansluitend optocht naar het Monument der Gesneuvelden met toespraak afgevaardigde schepencollege en KNSB, bloemenhulde en hymnen door Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys. Cultureel programma ‘Lieve Meter’ om 12.00 uur in zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a met aansluitend een korte receptie.

2014-18 100 jaar Groote Oorlog

‘Lieve Meter’

In de periode 2014-2018 herdenken we dat honderd jaar geleden ‘de grote oorlog’ in alle hevigheid woedde in onze contreien. ‘Lieve Meter’ brengt een ode aan de talrijke frontsoldaten die toen huis en haard verlieten om te strijden voor het vaderland.

Aan de hand van brieven aan oorlogsmeters en muziek ten tijde van WO I wordt een muzikaal-poëtische hulde gebracht aan deze moedige mannen. Na het succes van ‘Gezelle Gezongen’ slaan de muzikanten Bart Vandekerkhove (zang en woord), Stan Driesen (piano, accordeon en mondharmonica) en Johan Vandendriessche (fluiten) opnieuw de handen in elkaar om de muzikale geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in de kijker te plaatsen.

Een selectie cabaret-, soldaten-, mars- en luisterliederen wordt versterkt door het lezen van brieven, verhalen en poëzie van onder andere Ernest Claes, Paul van Ostaijen, Cyriel Buysse en anonieme frontstrijders.

 

Foto’s © Gazet van Hove – foto’s manifestatie Hove 2015 – coverfoto : Ijzerwake Ieper, 2016.