REGIO

De jaarlijkse promotieverkoop van streekeigen struiken, hagen en bomen komt er weer aan ! Deze actie kent dit jaar haar 23ste editie en 29 gemeenten uit de provincie Antwerpen nemen hieraan deel ! Natuurpunt schenkt veel aandacht aan de promotie van inheems plantmateriaal.

Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten … en zijn heel wat vriendelijker voor je portemonnee. De samenwerking tussen meerdere gemeenten en Natuurpunt maakt dit mogelijk.

Heb je geen tuin ? Overweeg dan om je voorgevel te versieren met klimplanten. Mits aanvraag indienen bij je gemeentedienst kan je in Boechout, Lint en Mortsel een straattegel aan je gevel verwijderen om een \”tegeltuintje\” aan te leggen.

Boshoekstraat 93 zonnepanelen
Boshoek Hove

Boechout-Vremde

Inwoners van Boechout en Vremde kunnen de gewenste planten (pakketten) aanduiden op het bestelformulier. Dit formulier dient uiterlijk op 21 oktober ingevuld bezorgd te worden op het gemeentehuis. De betaling gebeurt per overschrijving op rekening van BE15 7895 8632 7430 van milieuraad Boechout/Vremde, met duidelijke vermelding van “Behaag”,  je naam en de nummers van de bestelde planten.
Bestellingen afhalen op zaterdag 26 november tussen 14.00 en 15.00u. op de gemeentewerf, Nijverheidsstraat 4, Boechout.
Meer info hierover is verkrijgbaar bij milieudeskundige Sofie Cuypers, tel. 03 / 460 06 38, milieu@boechout.be of op de website van de gemeente.

natuurpunt

Lint

Folders met plantbeschrijvingen en onderhoudtips zijn te verkrijgen in de bibliotheek en op het gemeentehuis. Duidt op het bestelformulier je plantenkeuze aan en bezorg dit ten laatse op vrijdag 21 oktober bij de milieuambtenaar op het gemeentehuis (Koning Albertstraat 41, Lint). Je betaalt het totale bedrag cash bij je bestelling.
Bestellingen afhalen op zaterdag 26 november tussen 10.00 en 11.30u in het gemeentemagazijn, Kinderstraat 180, Lint.
Bij de bedeling wordt, zolang de voorraad strekt, gratis compost aangeboden, die je planten een prima start zullen bezorgen. Wil je van dit aanbod genieten, neem dan zeker een zak of emmer mee.
Meer info bij milieuambtenaar Koen Laurent, tel. 03 / 460 13 36. of koen.laurent@lint.be of op de site van de gemeente.

Geelhandlaan gemarkeerde boom

Mortsel

Info over de soorten plantgoed die Mortsel aanbiedt, kan je vinden je in de informatiebrochure ( vanaf de laatste week van september te verkrijgen bij de technische dienst, de bibliotheek en het stadhuis van Mortsel.
Vóór vrijdag 14 oktober het bestelformulier afgeven of opsturen naar het stadhuis, Stadsplein 1, Mortsel. En het verschuldigde bedrag storten op rekening BE16 9799 4473 8474 van de milieu-adviesraad Mortsel. Op het overschrijvingsformulier vermeld je de nummers van de bestelde pakketten.
Afhalen op zaterdag 26 november van 13.00 tot 15.00u. in loods 41 in de Neerhoevelaan, Mortsel (eerste loods aan de rechterkant van de Neerhoevelaan als je van de Krijgsbaan komt).
Voor meer info kan je terecht bij Erik Mertens, tel. 03 / 444 18 43.

Alvast veel plezier met het uitkiezen !

Foto’s © Gazet van Hove