DONDERDAG 24 november om 20.15 uur in de Sint-Antoniuskerk van EDEGEM

logo Edegem

Na Borsbeek en Aartselaar sluiten we een eerste deel van de succesvolle cyclus NeerdorpenKLASSIEK! 2016-2017 af met kamermuziek van Rameau en Händel uitgevoerd door Ensemble Apotheosis, een gereputeerd gezelschap onder leiding van klavecimbelvirtuoos Korneel Bernolet.

Ensemble Apotheosis speelt Jean-Philippe Rameau en George Friedrich Händel :

Annelies Decock, barokviool
Sien Huybrechts, traverso
Mathilde Vialle, gamba
Korneel Bernolet, klavecimbel en algemene leiding

Orfeo zuidrand

De jonge musicus van het jaar 2014, Korneel Bernolet, en zijn ensemble Apoteosis is enorm gefascineerd door de muziek uit de Franse 18de eeuw. En dan vooral door de ‘pièces de clavecin en concerts’ van grootmeester Philippe Rameau, muziek voor klavecimbel met begeleiding van viool, traverso en gamba.
Korneel Bernolet is een man van vele talenten. Klavecinist, dirigent, assistent-dirigent bij Les Talents Lyriques en Anima Eterna, docent en opname-ingenieur, hij is en doet het allemaal bevlogen én professioneel.

Met zijn eigen ensemble Apotheosis brengt Korneel Bernolet de ‘Pièces de clavecin en concerts (1741)’ van Jean-Philippe Rameau : vijf werken voor kamermuziekbezetting met het klavecimbel in de hoofdrol. Rameau vond zelfs dat een uitvoering op klavecimbel alleen al perfect was – daar viel als het ware niets meer aan toe te voegen. Toch voorzag hij een alternatieve bezetting voor een wisselende combinatie van traverso, viool, gamba en klavecimbel. Evenwaardige, concertante partijen die elkaar versterken of begeleiden. De vijf concerten worden aangevuld met twee werken van G.F.Händel.

Orfeo

Ticket 12,00 € (-26 : € 5,00 )
Abonnement voor de 4 resterende concerten € 40
De reservatie is definitief na overschrijving op rekeningnummer 363-0019893-48 op naam van Orfeoproducties .Vermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’. Voor meer informatie en tickets kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel
Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 / 449 16 87 – info@orfeo.be

 

Foto’s (c) Reporters.