In het kader van de jaarlijkse Adventsviering nodigt het Davidsfonds je graag uit op de voordracht ‘Hotel Pardon, de wereldreis van een tralie-trotter’. Jan De Cock verbleef als ontwikkelingswerker in Latijns-Amerika en Afrika. Van straatopvoeder, onder meer bij lijmsnuivende jongeren in Chili, naar gevangeniswerker : het was maar een kleine stap. Jan De Cock werd bekend om zijn engagement voor de gevangenen in de wereld. Hij trok de wereld rond, van gevangenis naar gevangenis, op zoek naar het leven achter de tralies. Door steppe en woestijn, per boot of per fiets zocht hij de gedetineerden op, bij temperaturen die schommelden van +45 tot -25 graden.
Hij trok wereldwijd langs honderd gevangenissen en liet zich vrijwillig opsluiten om ‘van binnenuit’ de polsslag te voelen van mannen en vrouwen achter tralies. Hij ontmoette kruimeldieven, zakkenrollers en vliegtuigkapers. Hij  deelde de cel met muzikanten of acteurs, met huurmoordenaars en moeders die eten stalen voor hun kinderen. Hij leefde in het gezelschap van ratten en vlooien, hagedissen en sprinkhanen.
Momenteel is Jan coördinator van de vzw Within-Without-Walls, een dialoog- en werkgroep voor exgevangenen, slachtoffers en maatschappij.
Hij doet vrijwilligerswerk in de palliatieve zorg. Voordracht op donderdag 15 december 2016 om 20.00 uur (deuren : 19.30 uur) in “De Markgraaf”, Kapelstraat 8 Hove.
Leden betalen 6 EUR, niet-leden 8 EUR. Je deelname bevestigen bij Lieve Duffeler, e-mail : lieve.duffeler@skynet.be of tel. 0477 / 41 79 29.
Je deelname is definitief na betaling op rekening BE96 9794 2476 3005 met vermelding ‘Hotel Pardon’ en het aantal personen.
 www.hove.davidsfonds.be

Davidsfonds