Het afgelopen weekend in hun laatste wedstrijd voor de winterstop, toch gespeeld als prachtig eerbetoon aan hun T1 Nick Steegmans die vorige week maandagochtend zijn moedige strijd tegen kanker verloren heeft en het afgelopen weekend begraven werd, hebben de dames dit op een schitterende manier ingevuld : met een 5 – 0 winst tegen Westmalle (met nogmaals dank voor het medeleven van de tegenstander zegt men bij Hove Sport). De wedstrijd werd  gespeeld voor een zeer talrijk opgekomen publiek en begon met een beklijvende minuut stilte. De dames van Hove Sport blijven leider in het klassement met 8 punten voorsprong.

P1030664

De eerste ploeg heren is er, na twee nederlagen en een gelijkspel, opnieuw in geslaagd aan te knopen met de overwinning. Tegen Ternesse B, ook weer jong en gedreven, werd het niet echt moeilijk, al had alles op een bepaald moment wel kunnen kantelen. Aan de rust stond er een verdiende voorsprong op het bord met doelpunten van Randy Vertessen en Matthias Verhoeven. Ternesse probeerde na de onderbreking de bakens te verzetten en lukte ook de 2 – 1 aansluitingstreffer en kort daarop werd Hove Sport, in dezelfde fase, tweemaal rechtgehouden door doelman Kurt Van Gysel. De bezoekers werden zenuwachtiger en vooral potiger en ontsnapten aan een uitsluiting. Wanneer Kurt Colman met een pegel vanop 25 meter in de rechterbovenhoek de 3 – 1 lukte, zat het er op voor de bezoekers en Matthias Verhoeven scoorde nog zijn tweede van de namiddag. Gelukte repetitie dus voor de eerste wedstrijd na de winterstop, op en tegen leider VC Mortsel OG, op zondag 8 januari 2017 om 14.30u. Hove Sport staat nu terug in de top 4 van het klassement.