Er waait een nieuwe wind door de werking van de Hovese Middenstanders. Er is een nieuw bestuur met bijhorende werkgroepen aangetreden en er worden nieuwe initiatieven genomen. Eén van die initiatieven is het open houden van de winkels en handelszaken tot 21.00u. tijdens een avond in de kerstperiode. Dit ging gisterenavond – donderdag 22 december – door. Het was nog niet de massa van de Hovese winkeliers die er aan deel nam, maar vernieuwing wordt steeds in gang gezet door een minderheid. De winkeliers die aan de actie mee deden waren in ieder geval niet ontevreden.

P1040330

Specificiteit Hove meer beklemtonen !

In een aantal gemeenten in onze regio waren er op hetzelfde ogenblik ook laat-avondopeningen door zelfstandige ondernemers. In Lier was er veel volk op stap. Er staan vele amusementsattracties in de binnenstad en de Lierse Horeca is zeer uitgebreid. In Kontich was er ook een laat-avondopening. Om in die veelheid van aanbod op te vallen, moeten de Hovese Middenstanders naar iets zoeken om op te vallen. Naar een meerwaarde ! Dit is geen gemakkelijke oefening maar ze is doenbaar. Hove heeft wel wat in de aanbieding. We moeten het enkel nog coördineren en in onze uitstalramen plaatsen.

In de toekomst kan men zo’n laat-avond opening in Hove misschien omkaderen door in de aanwezige handelszaken enkele plaatselijke Hovese kunstenaars (woord, beeld, zang, schilderij) laten optreden of hun kunstwerken tentoonstellen. Men kan ook het culinaire van Hove meer uitspelen ! Een samenwerking tussen de Middenstandsraad en de Cultuurraad is wel noodzakelijk. Iedereen zal erbij winnen !

P1040327
Michel Sergeyssels aan het woord bij radio Frekwent

Eindejaarsactie loopt

Ondertussen loopt er bij de Hovese middenstanders nog steeds de eindejaarsactie. Deze actie loopt van 1 tot en met 31 december 2016. Klanten krijgen bij een bezoek aan de deelnemende zaken stempels op een stempelkaart. Een volle stempelkaart kan gedeponeerd worden in de daarvoor voorziene emmers of dozen.

MiddenStand Hove verloot 40 x 25 euro in aankoopcheques begin januari 2017.

“Waarom zo ver lopen ? Als je het in Hove kan kopen !” – (en winnen) !

middenstand-affiche

Op zaterdag 31 december 2016 kan je op radio Frekwent FM 105.1 – inforadio – , tussen 10.00u. en 12.00u., een uitgebreid verslag met interviews horen over deze actie van o.a. de Hovese Middenstanders.

logo middenstand

Foto’s (c) Gazet van Hove