HOVE

Tijdens de bespreking van het gemeentelijk budget 2016 vroeg gemeenteraadslid Jos Peeters (CD&V) hoe het zit met de toekomstige werken aan de Leliestraat ? Hiervoor wordt een budget van 260.000 euro uitgetrokken. “Hoe was de reactie van de bewoners ? Wanneer zijn de plannen effectief ?” aldus de vraagsteller.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “ We moeten de normale weg volgen. We zullen de gemeenteraad niet overslaan. We zitten nog in de ontwerpfase. De bewoners gaven hun commentaar op de plannen. Het studiebureau is dit nu aan het uitwerken.”

Wouwstraat-Leliestraat

Jos Peeters : “Hoe zit het met het fietspad van de Mortselsesteenweg ? Hoe gaat men de werken uitvoeren ? In eigen beheer ? Lange duur ?” Koen Volckaerts : “Het fietspad van de Wouwstraat is goed gedaan en was een leerschool. Er is een aanvraag tot subsidiering ingediend. Het zal dan door een aannemer gebeuren. Onze diensten gaan geen asfalt gebruiken. We denken aan alles. De fietsteller op het fietspad van de Mortselsesteenweg staat er nog. Dit hebben we nodig om de subsidie te krijgen. Er zijn reeds cijfers van twee zones gekend. Er zal minstens 75 cm zijn tussen het rijvak voor auto’s en het fietspad.

 

Foto’s © Gazet van Hove.