Belasting op afgifte van administratieve stukken 2017-2019

Vanaf 1 januari 2017 veranderen de tarieven van de elektronische identiteitskaarten, van de biometrische kaarten en van de verblijftitels. Vanaf i juli 2017 wijzigen eveneens de bedragen voor de dringende en zeer dringende aflevering. De gemeenteraad moest het basisreglement in die zin aanpassen. Dit gebeurde unaniem.

De vergoedingen worden jaarlijks door de FOD Binnenlandse Zaken aangepast overeenkomstig de schommelingen van de gezondheidsindex. Overzicht wijzigingen :

–       Afgifte elektronische identiteitskaarten dringende procedure : 11 euro – voordien 15 euro;

–       Afgifte elektronische identiteitskaarten zeer dringende procedure : 20 euro – voordien 21,70 euro;

–       Afgifte elektronische kaarten en verblijfsdocumenten met biometrische kenmerken voor vreemdelingen dringende procedure : 11 euro – voordien 15 euro;

–       Afgifte kids-ID dringende procedure : 11 euro – voordien 15 euro en zeer dringende procedure : 20 euro – voordien 21,70 euro.

Geld 100 dollar

Personeelsbeleid : delegatie bevoegdheden naar het schepencollege

De gemeenteraad geeft delegatie aan het college van burgemeester en schepenen voor volgende bevoegdheden : opmaak en aanpassing rechtspositieregeling, opmaak en aanpassing arbeidsreglement, opmaak personeelsformatie, opmaak personeelsorganigram, omschrijving begrip dagelijks personeelsbeheer en dading einde arbeidsrelatie. Om de raadsleden de mogelijkheid te geven hun controlefunctie te blijven uitoefenen, werd een verplichte rapportering op de gemeenteraad opgenomen in het besluit. De CD&V stemde tegen.

P1040280

Contractuele personeelsleden : verhoging tweede pensioenpijler

Door de invoering van het nieuwe personeelsorganigram is de stap gezet om een vrij groot aantal statutaire functies in de toekomst geleidelijk te laten uitdoven en te vervangen door contractuele personeelsleden (contract onbepaalde duur). Om de contractuele personeelsleden zoveel mogelijk gelijk te stellen met de statutaire personeelsleden wordt een correct percentage van de tweede pensioenpijler voor de contractuele personeelsleden gehanteerd en zo de kloof tussen het pensioen van de statutaire en contractuele personeelsleden gedicht. De tweede pensioenpijler werd verhoogd naar 2 procent van het pensioengevend jaarloon van de contractuele personeelsleden. Unaniem goedgekeurd.

JOC

Jeugd

De gemeenteraad gaf instructies mee aan de gemeentelijke vertegenwoordiger in de algemene vergadering met betrekking tot de agendapunten van de algemene vergadering van het JOC. Agendapunt : budget 2017.

speeltuigen

De tarieven voor de speelpleinwerking en activiteiten van Grabbelpas, Swap en XL werden unaniem goedgekeurd; speelpleinwerking : 5 EUR per dag, tienbeurtenkaart: 40 EUR, uitstap : 20 EUR per dag, naopvang 1 EUR per dag, Grabbel-, Swap- of XL-pas: 3 EUR, deelname aan een activiteit met pas : 5 EUR, zonder pas : 7 EUR.

 

Intergemeentelijke samenwerking

De gemeenteraad keurde de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale Water-Link van 22 december 2016 unaniem goed.

Zuiderse Picknick in Hovese Gemeentepark

Omdat de gemeente Boechout niet deelneemt aan de projectvereniging ‘Streekvereniging Zuidrand’ werden de in de gemeenteraad van november goedgekeurde statuten van de projectvereniging aangepast. Hove treedt ook toe tot de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoed Dienst (IOED), opgestart in de schoot van Streekvereniging Zuidrand.

Sporthal

Sport – inschrijvingsgelden

De inschrijvingsgelden voor de activiteit badminton 50+ in 2017 bedragen 10 EUR voor de lessenreeks in het voorjaar en 7,50 EUR in het najaar.

De reeks Latino Moves kost 60 EUR voor 20 lessen.

In 2017 vinden er in alle schoolvakanties (behalve tijdens de kerstvakantie) sportkampen plaats. De gemeenteraad keurde de inschrijvingsgelden ervoor unaniem goed : 60 EUR (voor vijf dagen) voor sport- en spelkamp voor kinderen geboren in het jaar 2011, 2010 en 2009 tijdens de krokusvakantie, voor omni-sportkamp voor kinderen geboren in 2008, 2007, 2006 en 2005 in de paasvakantie, voor het sport- en spelkamp en het omni-sportkamp voor kinderen geboren tussen 2012 en 2005 in de zomervakantie; 48 EUR (voor vier dagen) voor omni-sportkamp voor kinderen geboren in 2011, 2010, 2009 en 2008 in de herfstvakantie.

 

Foto’s © Gazet van Hove