Natuurpunt Oude Spoorweg is er terecht fier op dat ze het mooie aantal van 1.000 leden overschreden hebben. Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. In totaal hebben ze over heel Vlaanderen gezien een veelvoud van deze 1.000 leden. Zo tellen ze bv. ook 6.000 vrijwilligers, beheren ze meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur. En werken ze aan of mee aan maar liefst 500 verschillende natuurgebieden waar ze schitterend werk leveren.

Heel wat verenigingen zullen jaloers zijn als ze deze cijfers horen. Natuurpunt werd 15 jaar geleden opgericht en de lokale afdeling Natuurpunt Oude Spoorweg, enkel actief in Duffel en Kontich heeft sinds kort dus zijn 1.000-ste lid of gezin kunnen aansluiten vertelt een fiere voorzitter Dirk Costrop. “Mensen genieten graag van de natuur en dus vinden ze deze natuur dicht bij huis erg belangrijk. En omdat ze zien dat wij schitterend werk leveren en uiteraard ook erg actief zijn, sluiten ze graag aan bij hun lokale afdeling.

natuurpunt

 

Het is iets wat wij als lokale radio Frekwent zeer zeker willen toejuichen. Meer informatie van de natuurvereniging dicht bij huis vindt U op de website www.natuurpuntoudespoorweg.be. Wenst U ook lid te worden of wil je meer te weten komen over de activiteiten ? Dan kan je via email terecht bij dirk.costrop@telenet.be of via het tel 0476 / 66 08 28.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.