KONTICH

De inwoners in de Antwerpse zuidrand wonen sinds gisteren in een nog mooier en bekender gebied dan voorheen. En we mogen er met zijn allen erg fier op zijn. De streekvereniging Zuidrand staat sinds gisteren op de landkaart in Vlaanderen en ver daarbuiten. De gemeenten Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en stad Mortsel en de provincie Antwerpen werken sinds enkele jaren in de Zuidrand samen met onder meer de Vlaamse overheid en gebiedsgerichte en lokale verenigingen zoals Kempens Landschap, Bosgroep, Natuurpunt, Pasar, Turftrappers, Boerenbond, ABS, Heemkundige kringen, Kerkfabrieken en Gidsenwerkingen. Deze samenwerking is op verschillende manieren gestructureerd : er is het landschapspark Zuidrand, het project ‘beleefbare open ruimte’, het project ‘De Zuidrand dat smaakt’ en de werking rond cultureel erfgoed via Azura.

P1040420

Deze samenwerking heeft tot heel wat dynamiek en projectrealisaties geleid in de Zuidrand. Denk maar aan wandelgebied ‘Landschapspark Zuidrand’, de opening van heel wat trage wegen, natuurinrichtingsprojecten, landbouwprojecten, de strekenmand, de website ‘www.toerismezuidrand.be en de filmdatabank. Als deze genoemde gemeenten, organisaties, verenigingen, projecten en werkingen hebben de krachten nu gebundeld en komen samen naar buiten met de nieuwe vereniging met de klinkende naam Streekvereniging Zuidrand. Dat werd gisterenavond duidelijk in de kapel van natuurpunt Altena aan de Antwerpsesteenweg in Kontich waar de aangeduide voorlopige voorzitter en burgemeester Bart Seldeslachts het ruim opgekomen publiek welkom mocht heten in naam van de nieuwe streekvereniging. Gisteren werd in de gemeente Kontich alvast de nieuwe vereniging opgericht en werden de plannen voorgesteld voor de nabije toekomst onder het waakzaam oog van heel wat mensen die of een functie hebben in de genoemde verenigingen of een bestuursfunctie hebben in één van de genoemde gemeenten. Uiteraard kwamen er ook wel wat mensen supporteren die bv. een eigen product in de overheerlijke streekmand hebben liggen in de zuidrand.

P1040425

Met zijn allen voor deze mooie regio. Want de zuidrand zal een regio worden waar de mensen graag zullen komen vertoeven en niet meer zomaar zullen doorrijden als ze van de steden Antwerpen naar Mechelen of elders rijden. De receptie die gisteren werd gehouden na de oprichting van de nieuwe vereniging bood ons heel wat lekkers uit eigen streek en werd schitterend geserveerd door de mensen van Bits N Bites vanuit de Sint-Martinusstraat in de gemeente Kontich.

Radio Frekwent wenst de nieuwe streekvereniging alle succes toe en zal deze nieuwe vereniging en onze mooie en geliefde zuidrand ten allen tijden ondersteunen en mee promoten waar we ook komen. Wij zijn fier dat ook onze radio in deze zuidrand gevestigd is. We maakten heel wat interviews met mensen die op één of andere manier met deze nieuwe vereniging verbonden zijn. Een deel van deze interviews hoor je zaterdag tussen 10.00 en 12.00u. en zondag tussen 12.00 en 14.00u. op onze radio. De foto’s vindt U terug op onze facebookpagina. Alle andere interviews komen volgende week langs in onze programma’s.

P1040427

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.