HOVE-MORTSEL

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgisch spoorwegnet, voert binnenkort vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn 27 ((Brussel-Noord – Antwerpen-Centraal) en dit tussen het station Mortsel-Liersesteenweg en Hove.

Welke werken voeren ze uit ?

Het gaat hier om vernieuwingswerken van de afwatering langs deze spoorlijn en het kappen van de begroeiing op de hellingen naast de sporen.

Station Hove
Station Hove

Wanneer wordt er gewerkt ?

De werken starten op zaterdag 4 februari 2017 en zullen doorgaan tot eind 2017.

–       Fase 1 : De werken starten tijdens het weekeind van 4-5 februari en zullen elk weekeind doorgaan tot en met het weekeind van 4-5 maart 2017.

–       Fase 2 : De werken gaan weer van start vanaf het weekeind van 6-7 mei en zullen ook doorgaan tijdens het weekeind van 10-11 juni, op 17-18 juni en op 8-9 juli 2017.

–       Fase 3 : De werken gaan weer van start vanaf het weekeind van 12-13 augustus en zullen ook doorgaan vanaf het weekeind van 9-10 september t.e.m. het weekeind van 21-22 oktober 2017.

Infrabel doet al het mogelijke om nachtwerken zo veel mogelijk te beperken. Omdat ze de sporen in de week niet buiten dienst kunnen stellen en omdat veiligheid op elk moment verzekerd moet blijven, zijn deze jammer genoeg niet uit te sluiten. Deze werken worden dus zowel overdag als ’s nachts als tijdens het weekeind uitgevoerd en kunnen enige geluidshinder veroorzaken. Infrabel doet er alles aan om de hinder tot het strikte minimum te beperken.

Nog vragen ?

Neem dan gerust contact op met de cel Info Buurtbewoners op het groene nummer 0800 / 55 000 of via info.projecten@infrabel.be .

www.infobuurtbewoners.be .

Stationsparking

Foto’s © Gazet van Hove.