MORTSEL

Dinsdag 21 maart begint de lente. Tijd voor een grote schoonmaak. Daarom organiseert het stadsbestuur van Mortsel een grootse opruimactie. Om Mortsel te laten blinken gaat best iedereen samen aan de slag met borstel en vuilblik.

Iedereen worden opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken tussen 21 en 29 maart. En met iedereen, bedoelt men ook écht iedereen. Jeugdverenigingen jagen zwerfvuil van hun speelplek, natuurverenigingen gaan met knijpers door Klein Zwitserland. Buurtbewoners pakken de wijken aan in samenwerking met buren en buurtcomités, sportverenigingen speuren in bermen langs eigen terreinen, scholen schrobben speelplaats en stoep, plaatselijke handelaars worden poetsdienst voor één dag van het centrum,… kortom: iedereen in Mortsel wordt uitgenodigd om mee te doen. Ook de collegeleden, inclusief de burgemeester : die boent ook mee. Want als iedereen een metertje voor zijn of haar rekening neemt, blinkt alles in één-twee-drie.

logo Mortsel

Men voorziet een groots poetsmoment voor de handelaars van de Mechelsesteenweg, Antwerpsestraat, Edegemsestraat en Statielei op dinsdag 21 maart om 17.00u. De adviesraad lokale economie en Unizo zijn immers enthousiaste partners in dit verhaal.

Unizo

Wie wil meedoen kan voor dinsdag 14 maart bellen of mailen naar 03 / 444 17 28 of samenleving@mortsel.be . Zo kan men de nodige materialen voorzien. Je kiest als deelnemer zelf wanneer (ergens tussen 21 en 29 maart) en waar je wil poetsen. Alleen of in groep, alles kan. Wie zich inschrijft, krijgt een unieke borstel cadeau van het stadsbestuur. Het gesprokkelde vuil in witte zakken mag eenmalig worden meegegeven met de gewone afvalophaling van 27 of 28 maart.

P1030436
Heel Mortsel poetst !

 

(EM)

Foto’s (c) Gazet van Hove