De lokale politie HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) lanceert een nieuwe website www.politiehekla.be .

Het resultaat is een meer toegankelijke website aangepast aan de visie en waarden van het korps. Niet alleen het ontwerp, maar ook de structuur en de inhoud kregen een grondige make-over.

politiezone hekla 10 jaar

Vertrekkend vanuit de verwachtingen van een eindgebruiker

De vraag waaróm en hóé de eindgebruiker de politie een digitaal bezoekje brengt, vormden het uitgangspunt voor deze website. Surfers schuimen steeds vaker het internet ‘mobiel’ af. De nieuwe website heeft een mobiele versie, waardoor men hen eenvoudig kan bezoeken via smartphone of tablet.

politie fiets 1

Concreet aanbod

Vaak heeft de bezoeker al een concrete vraag, zoals ‘Wat zijn de openingsuren van de politiekantoren ?’ of ‘Wie is mijn wijkagent en hoe kan ik die contacteren ?’. Herkenbare thema’s en sub-thema’s gidsen je naar het antwoord.

In een nieuwsrubriek krijg je handige preventietips, blijf je op de hoogte van de resultaten van controleacties en kan je door het gebruik van ‘tags’ de artikels per onderwerp sorteren. De contactformulieren staan er specifiek per onderwerp.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste HEKLA-nieuws ? Dan kan je je abonneren op de RSS feed.

Via handige links onderaan de hoofdpagina kom je op de sociale mediakanalen terecht. Let wel, HEKLA is momenteel nog niet actief op Facebook of Twitter. Op de hoofdpagina kan men zich ook inschrijven voor de nieuwsbrieven.

De lancering van de nieuwe website betekent voor de politiezone HEKLA een belangrijke stap naar een betere dienstverlening.

politieraad

Foto’s © HEKLA & Gazet van Hove – coverfoto : het Politiecollege HEKLA.