De gemeente Boechout zet mee in op de uitbouw van het toeristisch beleid in de regio. Enkele weken nadat de gemeente met de stad Lier een overeenkomst sloot om meer te gaan samenwerken op het vlak van cultuur en toerisme, is het eerste project, een samenwerking tussen Wommelgem, Ranst, Lier en Boechout, een feit.

Op Paasmaandag 17 april, bij de opening van het nieuwe toeristische seizoen, wordt een nieuwe fietsroute ingehuldigd. ‘Fietsen tussen bloesems en fruit’ brengt je langs de mooiste boomgaarden van Lier, Wommelgem, Ranst en Boechout. Met onderweg aandacht voor vele bezienswaardigheden en leuke adresjes waar je lokaal lekkers kan proeven. Voor kinderen is er een korte route gemaakt en een aparte folder met allerlei weetjes en opdrachten.

In de omgeving van de Boshoekstraat zijn er nog wat mogelijkheden

 

Praktische info over de verkenning van het verkorte traject op 17 april vindt U aan het Gemeenschapscentrum ‘Den Boomgaard’ aan de Antwerpsesteenweg 57 in Ranst. De deelname is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Mensen die op 17 april niet vrij zijn kunnen vanaf die datum het traject ook downloaden via de websites www.ranst.be, www.visitlier.be, www.wommelgem.be, www.boechout.be en www.rldevoorkempen.be. De volledige route ‘Fietsen tussen bloesem en fruit’ is 41,5 km, met een mogelijk verkort traject van 30 km. Je kan starten op 2 locaties met parking : Gemeenschapscentrum “Den Boomgaard”, Antwerpsesteenweg 57 in 2520 Ranst en het  NMBS-station, Leopoldplein 32, 2500 Lier. Voor meer info kan u steeds terecht op het tel. 03 / 225.34.19. bij Toerisme Ranst.

VAB fietsbijstand

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.