Gisterenavond was er de druk bijgewoonde voorstelling van het pinkster- en feestweekend en vooral de “Stan Ockers Classic” in de gemeente Borsbeek. Op uitnodiging van de voorzitter van de VZW ’T Vliegend Wiel en duiveltje doet al in de gemeente Borsbeek Peter Van Hoof kwamen gisteren honderden mensen afgezakt naar de Showroom van Garage Schellekens aan de Herentalsebaan in de gemeente voor een ruim gevulde muzikale avond en de voorstelling van de Stan Ockers Classic in het feestweekend van Pinksteren in Borsbeek. Er wordt dat weekend gestart op zaterdag met de jaarlijkse Hap en Stap Wandeling door de gemeente en ingericht door het feestcomité die ook op maandag 5 juni de jaarmarkt zullen inrichten.

P1040428

Op zondag 4 juni is er dan de pinkstersportzondag met ‘Borsbeek Loopt’, een recreatieve loop over 5 km met vertrek om 11.00u. Om 13.00u. is er een dikke bandenkoers voor kids tussen 2 en 12 jaar. Om 14.15u. de start van een hoge hakkenwedstrijd voor dames. Om 14.30u. rijden dan Borsbeekse prominenten achter Derny’s. In Borsbeek zijn deze derny’s omgetoverd naar Honda Amigo’s. Om 15.00u. is er een Toer De Toerist waar dames en heren welkom zijn voor een manche in de memorial Gilbert Wydooghe over een afstand van 50 km. Er wordt afgesloten met het vertrek om 16.30u. van een Fixed Gear wedstrijd of fietsen met een vaste pion.

Op maandag 5 juni is er dan vanaf s’morgens de over bekende jaarmarkt en om 14.00u. de start van de 54ste jaarmarktprijs of Stan Ockers Classic. De nog enige overgebleven kermiskoers voor elite renners met en zonder contract in onze zuidrand-regio. Alle wedstrijden en de nodige randanimatie gaat voornamelijk door aan de watertoren in de gemeente Borsbeek. Uw lokale radio Frekwent was op de voorstelling en we hadden er een korte babbel met de voorzitter van de vzw ’T Vliegend Wiel Peter Van Hoof en Dhr. Van Rompaey, voorzitter van het feestcomite in de gemeente Borsbeek.

P1040275

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.