De volledige Geelhandlaan wordt op maandag 3 juli 2017 weer opengesteld voor het doorgaand verkeer.

In de loop van maandag 3 juli zal de aannemer de omleiding opheffen en de doorgang tussen de Leon Dumortierstraat en de Kapelstraat terug openstellen. Opgelet : de Geelhandlaan zal dus niet onmiddellijk op maandagochtend volledig doorrijdbaar zijn.

In de maand augustus 2017 volgen er nog een aantal kleinschaligere afwerkingen, zoals het plaatsen van straatmeubilair. Deze ingrepen zullen het verkeer echter niet of slechts zeer beperkt hinderen.

Parallel met het openstellen van de Geelhandlaan zullen ook de toegepaste omleidingswegen in het kader van de werf opgeheven worden. Ook de tijdelijke afvalophaalpunten in de omgeving zullen verdwijnen : bewoners van de Geelhandlaan zullen vanaf 3 juli hun afval opnieuw kunnen aanbieden voor hun woning.

Opgelet : de omleidingen ten gevolge van de werken aan de Lintsesteenweg blijven wel van kracht.

Geelhandlaan
uit de oude doos …

Overzicht van de omleidingen die opgeheven worden :

  • Vanaf de Kapelstraat zal de toegang tot de E. Van Hemeldonckstraat weer mogelijk zijn voor autoverkeer.
  • De Veldkantvoetweg wordt weer éénrichting vanuit de Onderwijsstraat, richting L. Dumortierstraat.
  • De E. Van Hemeldonckstraat zal ook opnieuw enkel toegankelijk zijn vanuit de Onderwijsstraat richting L. Dumortierstraat.
  • De wijk Nieuwstraat – J. Van Hooflei – Meylstraat – H. Hostelei was gedurende de werken beperkt tot plaatselijk verkeer. Deze wijk wordt nu terug opengesteld voor alle verkeer.
  • De Molenstraat wordt opnieuw een tweerichtingsstraat.
  • Ook de omleidingen voor fietsers worden opgeheven.
    • Fietsers komende van de P. Van Ostaijenlaan of de Parklaan hoeven niet langer via de Berkenlaan of Acacialaan om te rijden.
    • Ook de fietsomleiding vanaf het kruispunt Geelhandlaan – L. Dumortierstraat naar de Vredestraat is niet langer van toepassing.

Fietsers, voetgangers, auto’s en ander gemotoriseerd verkeer zullen vanaf 3 juli weer de ganse Geelhandlaan kunnen bereiken.

p1040581
de “bevrijding nabij” …

De zone van de Geelhandlaan tussen de Meylstraat en de Kapelstraat wordt opnieuw zone 30, conform de toestand vóór de werken. Ook tussen de L. Dumortierstraat en het gemeentehuis werd tijdens de werken een maximumsnelheid van 30 km/u. opgelegd. Deze blijft behouden zolang de omleidingen van de Lintsesteenweg van kracht zijn. Verscheidene buurtbewoners pleiten voor het permanent handhaven van de maximumsnelheid van 30 km/u op de Geelhandlaan. Deze optie wordt verder onderzocht door de gemeentelijke verkeerscel.

p1040574

Foto’s (c) Gazet van Hove.