In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juli kon de lokale politie HEKLA drie dieven op heterdaad betrappen en arresteren.

Een eerste feit speelde zich af aan een grootwarenhuis in Edegem. Buurtbewoners hoorden verdachte geluiden en toonden de juiste reflex door onmiddellijk de politie te verwittigen. “Onze interventieploegen waren snel ter plaatse en konden één verdachte op heterdaad betrappen. Hij was in het bezit van gestolen sigaretten en drank. In zijn rugzak troffen we inbrekersmateriaal aan. Enkele uren later ontvingen we een oproep van een alerte jogger die twee verdachte individuen in zijn straat opmerkte. Onze interventieploegen konden één verdachte snel aantreffen. Deze gaf toe dat hij samen met zijn kompaan aan auto’s ‘gevoeld’ had of ze al dan niet slotvast waren. Enige tijd later werd die laatste persoon, in het bezit van meerdere gsm-toestellen, aangetroffen en gearresteerd” zegt men bij onze politiezone HEKLA. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket in het kader van het lopend onderzoek van diverse diefstallen.

“Het blijft belangrijk te benadrukken dat alerte burgers, die getuige zijn van verdachte situaties of van feiten in voorbereiding of uitvoering en dit onmiddellijk telefonisch aan ons melden, een cruciale rol hebben om de pakkans van de daders te vergroten. Want Samen werken is samen veilig” zeggen ze bij de politiezone HEKLA.

Ook U kan zulke situaties melden op het tel 03 / 440.00.00. of bij dringende gevallen via het nummer 101 of 112 via Uw GSM toestel.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

p1040684