De gronden aan de Romeinse Put te Edegem waarop de lokalen van het Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier zijn gebouwd, krijgen in het vernieuwd RUP-Buizegem een nieuwe bestemming. Het bestaand schoolgebouw wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor villagronden. De ruim 400 cursisten nemen vanaf september hun intrek op twee nieuwe locaties. Het dagonderwijs verhuist naar lokalen in de muziekacademie te Edegem. Het avondonderwijs neemt zijn intrek in de klaslokalen van het OLVE-college campus Mortsel.

Tevens heeft de vereniging van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de aanwezigheid in de Zuidrand te versterken door het inrichten van een site in de gemeente Lint. Op deze site worden de reeds bestaande lessen Spaans aangevuld met eerstejaars-cursussen van Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Chinees. Er wordt dus inderdaad een nieuwe taal in het aanbod opgenomen, namelijk Chinees (Mandarijns). Dit is een aanvulling en een logisch gevolg van de modules Chinese Cultuur die vorig jaar zijn opgestart en waaruit een grote belangstelling bleek voor deze taal en cultuur zeggen ze bij Itaka Edegem.

Mensen die nog willen inschrijven om een nieuwe taal te leren kunnen dit doen via de website www.itakazuidrand.be. Of via mail itaka.zuidrand@gmail.com of via de infolijn 03 / 457 59 22. Uw lokale Radio Frekwent ging de sfeer opsnuiven op de nieuwe locatie van Itaka en had er een korte babbel met de heer Guido Smets voorzitter van ITAKA Zuidrand.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand.