HOVE

Op zaterdagmorgen 21 oktober jl. werd het landschapspark Frijthout officieel geopend door de drie burgemeesters van Hove, Mortsel en Boechout samen met de schepen van Leefmilieu, een vertegenwoordigster van Kempens Landschap en de plaatselijke voorzitter van Natuurpunt.

een stevige brug over de meandering

Er verzamelden zich een goede 70 aanwezigen rond 10.00u. aan het einde van de Oudstrijdersstraat. Het vroege uur zorgde er zeker voor dat er enkel mandatarissen van N-VA en Fan van Hove aanwezig waren. De fracties pH7 en groen-links stuurden ‘letterlijk en figuurlijk’ hun kat.

Onder leiding van Hugo Waterschoot, voorzitter van Natuurpunt, maakte het gezelschap een tochtje van een klein uurtje door het gebied. Op diverse plaatsen gaf de gids de nodige technische uitleg. De natuur is alvast terug in opmars in het gebied. Er zitten terug konijnen, hazen, meeuwen, valken, reigers in het gebied. In de toekomst volgen er nog ingrepen om de natuur te bevorderen. Er komen nog vele aanplantingen.

Na de tocht was er nog een veldreceptie met enkele lokale Hovese culinaire specialiteiten.

“Hove plage” voor in de zomer …

**************************************************

Toespraak schepen van leefmilieu, Hove

“Geachte aanwezigen,

Namens onze Burgemeester Koen Volckaerts en onze schepenen, heet ik U allen welkom in onze gemeente Hove.

Wij ronden vandaag fase 2 van de aanleg van het gemeentelijk landschapspark Frijthout af. Deze meandering van de Koude beek, de aanleg van de waterbuffering, het knuppelpad en de betonnen fietspaden werden in onze gemeenteraad door alle Hovese politieke partijen goedgekeurd. De uitvoering hiervan in nu een feit.

Wij gaan in ons landschapspark nog vele werken uitvoeren in de komende maanden : er komen nog honderden bomen en duizenden planten bij, de aanleg van een boomgaard en de plaatsing van een bijenhal gaan ook nog plaatsvinden. Er komen ook nog twee hondenweides. De eerste gezamenlijk plantactie gebeurd al op zondag 26 november 2017.

Ik kijk rondom mij en mag mij ook verheugen op de aanwezigheid van al onze partners in dit project. Het geeft aan dat dit een zeer belangrijk milieuproject is van ons gemeentebestuur.

Ik mag namens onze burgemeester Koen Volckaerts onze partners uitnodigen om samen met hem een “openingslintje” te knippen op ons fijn fietspad.

Nadien zal Hugo Waterschoot, onze voorzitter van onze Hovese Milieuraad, een rondleiding geven in het gebied.

Echter er is nog een belangrijke datum te onthouden in de toekomst ! De grote officiële opening van ons Landschapspark Frijthout. Onze burgemeester Koen Volckaerts en onze partners in dit project zullen dan iedereen uitnodigen aanwezig te zijn op zondag 24 juni 2018. Op deze datum openen wij dit Landschapspark feestelijk. Alvast deze datum al in uw agenda te noteren.

Ik dank U allemaal voor uw aanwezigheid namens het gemeentebestuur van de gemeente Hove.”

Bart Van Couwenberghe

Schepen van Leefmilieu, gemeente Hove.

Foto’s © Gazet van Hove.