Op zaterdag 11 november wordt ook in Hove de wapenstilstand herdacht met een officieel gedeelte en een concert.

Eucharistieviering om 10.00 uur in de Sint-Laurentiuskerk. Aansluitend optocht naar het Monument der Gesneuvelden met toespraak afgevaardigde schepencollege en KNSB, bloemenhulde en hymnen door Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys. Cultureel programma om 12 uur in Da Capo.


‘Den Grooten Oorlog tussen de Patatten’

Bart Vanpeteghem, afkomstig van de Westhoek, groeide op met verhalen over WOI. Als klein ventje werkte hij met pa en ma op het veld en vond vaak tal van ‘oorlogsmaterialen’ in de kleigronden. Hij verzamelde zo heel wat obussen, helmen, bajonetten,… Zijn lief, Lien Kooijman, uit het Antwerpse, was niet zoveel bezig met WOI, maar raakte wel geïnspireerd door de verhalen van Bart. De oorlogsmaterialen inspireerden Lien en Bart bij het
schrijven van de liedjes. Het oorlogsmateriaal is ook meteen het decor. Daarnaast zijn er uitstapjes naar andere oorlogen, zoals het beklijvende lied van de bomma van Lien, die haar vader verloor op haar zestiende tijdens het Amerikaanse bombardement op Mortsel. Er wordt gewerkt met historische beelden en zelf gecreëerde professionele films als decor en Bart vertelt heel wat unieke kleine verhalen. Lien en Bart zorgen ervoor dat je, ondanks het thema, niet bedrukt de zaal verlaat, maar met een lach en een hoopvol gevoel !
Om 12.00 uur in zaal “Da Capo”. Gratis toegang. Reserveer je plaats(en) bij de cultuurdienst, tel. 03 / 460 33 12, e-mail : cultuur@hove.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.