De schuld ligt volledig bij coalitiepartner Ph7-Positief Hove !

Op de laatste Hovese gemeenteraad bracht burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) vlak voor de behandeling van de toegevoegde punten een mededeling over het afspringen van de samenwerking op een aantal vlakken met de gemeente Lint. “Als gemeente zetten we een stap achteruit. Ik heb wel begrip voor het standpunt van Lint om de samenwerking met Hove stop te zetten. Met allerlei vertragingsmaneuvers maakte PH7 een samenwerking met Lint onmogelijk. Het personeelsprobleem van Hove ligt nu terug op onze tafel. De dienstverlening naar de Hovenaars is gezien onze beperkte financiële middelen en ons personeelsbestand niet langer gewaarborgd. Schaalvergroting is de enigste oplossing. Vraag is nu natuurlijk met wie ? Na de gemeenteraadsverkiezingen zal dit een stuk duidelijker worden” aldus Koen Volckaerts.

Katia Devriendt opgevoerd als marionet

Raadslid Katia Devriendt (Ph7) spartelde nog wat tegen door te stellen : “we zijn nooit tegen een intergemeentelijke samenwerking geweest, wel tegen een fusie. We hebben niet de stekker eruit getrokken, we wachten op antwoorden op onze kritische vragen.

Mevrouw Devriendt was echter nooit aanwezig op de vergaderingen over de intergemeentelijke samenwerking met Lint, want hierop waren enkel de schepencolleges van Hove en Lint aanwezig. Zij maakt als gewoon gemeenteraadslid geen deel uit van de Hovese afvaardiging. Zij kreeg dus van haar partijtoppers van Ph7 gekleurde info en de opdracht om dit rolletje van partijmarionet op te voeren. Of te kakelen als “een kip zonder kop” … Een pijnlijke afgang voor die dame !

We vernamen van verschillende bronnen dat op de vergaderingen van de intergemeentelijke samenwerking met Lint de Hovese PH7-schepenen een aantal schepenen van Lint hebben politiek geprovoceerd en probeerden belachelijk te maken. Is dit een ‘positieve ingesteldheid’ ?

Hovese burgemeester blijft zich inzetten tot laatste ogenblik

Deze interne rel binnen de bestuursmeerderheid was voor gemeenteraadslid Filip Lecoutre (CD&V) het uitgelezen moment om de bestuursmeerderheid van N-VA en PH7 wat te jennen. “Is er nog vertrouwen binnen de meerderheid ? Kunnen jullie nog een jaar lang de gemeente besturen ? Kunnen jullie nog samen door de deur ?” Burgemeester Volckaerts antwoordde kordaat : “We zullen besturen tot de laatste minuut. We zitten zeker nog niet in een verkiezingsmodus. Dit is nog veel te vroeg.” Dit was een pik naar OCMW-voorzitster Goedele Breyne (Ph7) die haarzelf enkele weken geleden bijna uitriep tot volgende burgemeester van Hove.

Hoeveel gaat dit allemaal kosten aan de Hovenaars ?

De gemeente Hove heeft géén stedenbouwkundig ambtenaar, de gemeente Lint heeft er wel één. Bij een intergemeentelijke samenwerking was dit probleem voor Hove dus opgelost. Nu kan Hove terug op zoek naar een stedenbouwkundig ambtenaar, die niet gemakkelijk te vinden zijn op de arbeidsmarkt. Er waren gesprekken met de gemeente Schelle om zo’n ambtenaar te delen, maar uiteindelijk ging dit niet door. Hove huurt zo’n ambtenaar geregeld in tegen 1.000 euro per dag. Een dure zaak voor de Hovenaars.

Misschien kunnen de Hovenaars deze dure factuur doorsturen naar de gemeentemandatarissen van Ph7 ? Hovenaars moeten niet financieel lijden onder het onverantwoorde wangedrag van een losgeslagen gemeentelijk partijtje !

Foto’s © Gazet van Hove.