HOVE

Op de jongste gemeenteraad van november werden een aantal maatregelen voor de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool unaniem goedgekeurd.

Gemeentelijke basisschool : schooljaar 2017-2018 : bedragen tussenkomst van de ouders in schooluitstappen 2018

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de bedragen van de schooluitstappen van de leerlingen van de gemeentelijke basisschool in het tweede en derde trimester van schooljaar 2017-2018 goed te keuren.

Per leerling : toneel ‘Professor Pillemans’ op 16 januari voor alle kleuters, het eerste en het tweede laarjaar : 5 EUR, Technopolis op 19 januari voor het zesde leerjaar : 11 EUR, wintersportdag op 26 januari voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar: 13 EUR, Mega Spelenpaleis op 2 februari voor het tweede leerjaar : 4 EUR, toneel ‘Pestkoppen en windbuilen’ op 28 februari voor het derde en vierde leerjaar : 8,50 EUR, toneel ‘Over jongeren en (a)sociale media’ op 2 maart voor het vijfde en zesde leerjaar : 9,50 EUR, Museum Natuurwetenschappen op 22 maart voor het vierde leerjaar : 4  EUR, Struisvogelnest op 23 maart voor het eerste en tweede leerjaar : 13,50 EUR, Literair museum op 27 april voorn het derde laarjaar : 7 EUR, Mechels Broek op 7 mei voor het tweede leerjaar: 3 EUR, Lier (museum) op 8 mei voor het vijfde leerjaar : 2,50 EUR, Suske en Wiske museum op 22 mei voor het vierde leerjaar : 5 EUR, ’t Groenhof op 24 mei voor de eerste kleuterklas : 10 EUR, Hidrodoe op 8 juni voor het eerste leerjaar : 7,50 EUR, De Kloek op 15 juni voor de eerste kleuterklas : 8 EUR, Olmense Zoo op 19 juni voor de eerste en tweede kleuterklas : 13 EUR, Boudewijnpark op 19 juni voor de derde kleuterklas : 10 EUR, Lilse Bergen op 22 juni voor het derde en vierde leerjaar : 10 EUR, Mega Speelstad op 22 juni voor het eerste en tweede leerjaar : 11 EUR, Bobbejaanland op 22 juni voor het vijfde en zesde leerjaar : 13,50 EUR, zomersportdag op 28 juni voor het vijfde en zesde leerjaar: 13,50 EUR.

Raadslid Els Pauwels (CD&V) vroeg of het bedrag binnen de maximumfactuur van 65 euro bleef ? Dit is zo. Verder had ze ook commentaar over de Olmense Zoo, maar ze wist blijkbaar nog niet dat deze Zoo terug zijn licentie had gekregen om te openen voor het grote publiek. Iedereen stemde voor dit punt.

Gemeentelijke basisschool : schooljaar 2017-2018 : bedragen tussenkomst ouders in tijdschriften

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de bedragen van de tijdschriften voor leerlingen van de gemeentelijke basisschool goed te keuren.

De ouders kunnen zelf kiezen of ze hun kind hierop abonneren : Doremini, Doremix, Doremi, Zonnekind, Zonnestraal, Zonneland, Leesbeestje; Leesknuffel, Robbe en Bas, Leeskriebel, Vlaamse Filmpjes, Naomi, Simon, Samuel, Kerstboeken, Paasboeken, Vakantieboeken, Bobo, National Geographic Junior, Maan Roos Vis, Boektoppers, Koe-koek, Kadoze, Kadee, Leesfan, Klap, Kits.

Raadslid Jo Ampe (HB) vroeg aandacht ‘voor de kinderen in armoedeproblematiek, zonder dit in de klas aan te halen’. Uiteindelijk keurden alle raadsleden dit punt goed.

Meer info : Evi De Ridder (gemeentehuis Hove), tel. 03 / 455 26 34 (kantooruren), e-mail : evi.Deridder@hove.be .

Foto’s © Gazet van Hove.